нели ти беше шубе или не знаеше. на мене уште не ми е дојдено туку само кога се бришам имам малку розевко да знаев порано ќе одев денеска ама касно ми пишавте немаше кој да прашам друг ајде белким ќе ми е само тамо така да не ми дојде повеќе
Jas bev tocno na 40 dena koga napravi maliot, ne se ni sekjavam sto den bese, a tamy gledam birate da e sabota ili nedela?
Има ли некој искуство со промена на кум? Не сакам син ми да го крсти кумот од нашата свадба затоа што тој и девојка му се причина што се разделивме со маж ми, а малото ми има скоро 10 месеци, на годинка сакам да правам крштевка... Многу се мислам како ќе биде и дали да го сменам кумот...
Jas sum kuma na decata na prijateli kaj koi bev starosvatica. Kumot ednostavno prekina komunikacija so niv I ne sakaa da go baraat koga ni za bebe ne im cestitase, pa jas gi krstiv decata. Ne gledam zosto bi imalo problem, osobeno bidejki I porano imalo slucai site deca da imaat razlicni kumovi, I so site da se vo super odnosi (majka mi se tri deca I site drug gi krstil, uste pred decenii)
Каков подарок е најпогоден за крштевка? Дали имате некоја идеја со што би можела да дарувам машко бебенце? Секаков предлог би ми бил од голема помош
на крштевка се дарува ли старосватица и нејзина фамилија? кумот знам се дарува и кумова тајфа/родители ако не е женет/мажена, но старосватицата и нејзина тајфа се даруваат ли на крштевка? и каков е тој адет сите присутни на крштевка да се даруваат?ние сме 20 присутни на крштевка(законици и родители само со брат/сестра-сите ли да ги дарувам?
Даруваш кого сакаш ти.Не постојат тука строги правила.Секој прави како му одговара.Јас само кумовите ги дарував.
Таман работа сите да ги даруваш, јас купив подарок за кумот, кумата и бебчето што го очекуваа. Никој друг не дарував. Ако веке инсистираат сите да ги даруваш, една моја роднина за сите купи мали пешкирчиња, им стави прстенче со пеперутка и ги нареди како торта, на сите гости пред одење им даде по едно.
Ова е за католиците. Баптистите секако не крштеваат деца, само возрасни се крштеваат по своја волја. (барем така имам учено)
Па и католиците се христијани. Прочитав се чека одговор од Ватикан, а православното христијанство нема врска со Ватикан. Ајде да видиме, иако јас мислам дека ние како православни не сме засегнати.
Ние се спремаме за крштевка, малку ке побрзаме зошто баш пости ке бидат за роденденот нејзин. Така ни беше планирано и роденден и крштевка. Но, ете не се крстувало баш тие денови. Сега најверојатно ке биде на 28. 02 во Св. Наум, 0хрид. Да одиме деновиве со мм да закажеме термин и да видиме што како. Ми дојде некако набрзина, а не ни планирав баш толку брзо.