За ќерка ми направивме заедно со првиот роденден. Тогаш веќе разбираше и толку се истрауматизира што до 3 години не сакаше да се капи и тушира, ни па вода да види. Здравје за синко, зашто уште ќе биде топло, планирам на молитвата на 40 дена да го крстиме и да не ме боли глава натаму. Тоа се вика "Ум за друг пат". Но секој си има право на избор.
Кога сакаш тогаш, со првото правев точно на 40 дена, а со второто 4 месеци беше, бидејќи беше уште ладно, инаку ќе ја направев повторно на 40 дена.
@mimiiiii ние направивме на 5 месеци и супер поминавме. Бебе се смееше додека попот ја бањаше, и кај мене се докажа она што порано, тоа подобро. Решивме сега зошто во зима е родена, па за прв роденден не би сакала да ја бањаат на ладно. Вака завршивме работа, една мисла помалку
Дајте предлози за некоја убава торта за крштевка...и по некој ситен детал што би можело да се украси маса...пример не знам некои карточнчиеа во стил „среќна крштевка на....“....
Kolku pari davate na kumovite, jas planiram vauceri od Stopanska da im dadama, nemam oset kolku e ok. Imaat kerkicka I za nea isto planiram, nemam vreme da setam da kupam nesto ubavo. Da bide not to much, ama I ne da bide sramotno malku.
Јас имав од тие шишенцата внатре со чоколатца каде го пишува неговото име и датата на крештевката во секоја чинија. Доколку сакаш ќе ти пратам во ЛП слики од тоа како е украсено.
Резервирав, набавив се околу крштевката. Почнав демек ,,скромно,, а завршив со свашта мм вика полна сум била со идеи Уствари треба да купам уште пешкир и сапун за попот и зејтин за во црква Поклони на кумови дадовме, срам не изеде колку бевме натоварени, па по пат до таму се нечкавме кој ќе носи бебе и торба, а кој поклоните @danichap вие како пројдовте Кума ми покажа во што ќе го дотера, многу убаво се избрала, праша и за бројче па таман е се
Колку сте блиски со кумовите, дали често комуницирате, дали вие сте секогаш тие што им вртат да ги слушнат, или да им честитате празник или не внимавате на тие работи?
Комуницираме со кумата. Другарка ми е. Без разлика дали е празник, роденден или не, ние се слушаме. Си одиме по гости, родендени, имендени. А и децата ни се дружат.
Јас кога се зедовме со маж ми кумот не беше женет, беше ерѓен, јас потоа се преселив во странство и кога кумот се ожени не ја имавме запознаено кумата..значи се гледаме само на лето додека сме во мк.и на празници гледам да сум прва да ја испоштувам, па и онака понекогаш ќе и пишам што се како се ама не се слушаме телефонски..и сега и имам пишано неколку пати не ми одговара на пораки, и се мислам да не ми е лутна нешто, а мислам што може да е кога еднаш годишно се видуваме и да сакам не можам да и згрешам..и викам да не ми е лутна од што не се јавувам него пишувамне знам дали да ја прашам што не е во ред или да оставам така..сега за кратко ќе се видиме во мк.па да видам таму како ќе е..
Idea za poklon za kumovi.Mm vika pari. Jas vikam nakit na kumata,Swarovski primer,na kumot nekoj dobar saat.E za decata neznam.Imaat dve kerkicki,ednata 7god drugata 4.
Ние им земавме nescafe dolce gusto машина за кафе со капсули што е, плус капсули, за малата зедовме часовник со името нејзино има на фб прават од прографик мислам беше. Јас имав друга идеја сакав икона од светецот што им е на домот, резбана на дрво ама касно ја порачав и човекот немаше време да ја направи. За следно дете
И ние планираме наскоро крштевка. Најголеми думаници богами ми е поклон за кумот.За првото дете им купив часовници.Сега сме многу поблиски оттогаш,па може и ќе ја прашам кумата што им треба. Тогаш немаа деца,сега се две.Планирам да им земам златни привезочиња со гравирани имиња,зашто сакам да им остане.