Маскара

Discussion in 'Лице' started by soledad, Nov 21, 2009.

1. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Dali ste zadovolni od novata maskara plush drama na maybelline?
    Slusam razni komentari za nea,pa ako e dobra sakam da ja zemam zaedno so senkite na maybelline.

2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Нема баш некои добри коментари за оваа маскара, јас ѝ дадов шанса пред извесно време, ама не сум баш задоволна.
    Врвот од Мејбилајн ми се Lash Sensational, виолетовата за волумен (на која никогаш не успеав да ѝ го запаметам името) и One by One.

Tedyyy likes this.
  3. GentleWoman

GentleWoman Активен член

јас ја користам оваа и презадоволна сум

My name likes this.
  4. My name

My name Истакнат член

Која цена е маскарава? Од каде ја зимаш? И добар волумен им дава на трепките?

5. Leat

Leat Популарен член

Јас планирам да барам маскара бидејќи менхетен при крај ми е и сакам нешто ново.
    Природно ми се долги трепките така да ми треба минимално издолжување но сакам убаво да ги разделува, како лепеза секое влално посебно и да им дава волумен, интензивно црна, очекувам предлог од вас, нека биде поквалитетна бидејќи се плашам да не ми паѓаат трепките и цена ако може :)

6. Elence93

Elence93 Форумски идол

Есенс лаш принцес, црно пакување со розеви букви, цена 260тина ден. Ми требаше време да се навикнам на четката, али сега сум многу задоволна, го дава баш тоа што го бараш.

Leat likes this.
  7. GentleWoman

GentleWoman Активен член

Ја има во сите парфимерии. 380 денари ја зедов јас и многу ги прави побујни и подолги трепките.

8. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Бев со намера да ја земам оваа новата маскара на Maybelline Lash sensational кога ми кажаа цена 700 и нешто ден. дали се нормални :^)
    Претходно ја имав жолтата Колосал или како и да се викаше ја земав 300 и нешто на некој попуст.. Кога им се овие попустите знае некој нема смисла да ја платам таа цена кога ја намалуваат на пола, за маскара искрено не вреди толку пари како што вели Мишела се прецениле ептен маскара како маскара не ќе ја користиш една година се суши се згрутчува што треба секој месец да фрламе толку пари по маскари |(

9. Catherayn

Catherayn Истакнат член

Кога ке ми текне дека пред година и кусур максимум цена на Мејбилин маскариве беше 300 400 денари.. страшно бе, кај ти рекле дека е 700?? @MayDiamonds

Rose96 likes this.
  10. LollySky

LollySky Популарен член

Каде била толку скапа? Jac минатата недела ja земав 326 или 336 во Cosmo.. Наjскапо што сум ja видела е 420 ден.

11. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Во Битола прашав во двете најголеми парфимери да не ги именувам се знаат кој се.. Потоа кога дојдов дома реков да проверам на сајтовите од каде што нарачувам козметика гледам иста цена со некои 50тина денари помалце (facepalm)

LollySky likes this.
  12. LollySky

LollySky Популарен член

Не се нормални. Види во Зегин и во Веро, овде во Скопje имам гледано и таму :)

MayDiamonds likes this.
  13. christinnn

christinnn Форумски идол

Јас исто од Битола сум и истата оваа маскара ја зедов 400ден од јавор, ама и тоа ми беше премногу.
    Минатата година ја зедов од меркур, на попуст беше околу 310 ден и овај пат ја барав приближно со таа цена, али испод 400 денари ја нема.Се прецениле ептен, а искрено повеќе од 400ден за маскара која по неколку месеци ќе се исуши и згрутчи не се дава.

MayDiamonds likes this.
  14. Mishela

И сега, ќе се најде чаре за сите нас или не? :D

Евелин некако сомнителни ми се - немам поим зошто, Макс Фактор, Лореал, Боржуа исто така скапотија невидена станаа во мешувреме додека бев заљубена во Мејбилајн; Кетрис ми се за никаде, Алверде исто, Голден Роуз - средно жалосни, а за секоја нова купена Есенс маскара, се молам да не ми се преслика под очите пред да почнам да ја нанесувам, ко мантра си имам. :)

Заборавив да кажам дека Менхетн не ми се ништо посебно, а онаа од Гош која ми е проверена, никако да ми ја стават на попуст. :(

Се мислам за Аура, фини цени имаат, претпоставувам дека не би требало да разочараат - речиси целиот асортиман им е со солиден квалитет.
    Ајде споделете импресии за нивните маскари, ако некоја ги користела. :)

Nausicaa, koritsaki and LollySky like this.
  15. LollySky

LollySky Популарен член

A да си искористиш дури се на попуст Bourjois вo Cosmo? Земи си ја водоотпорната , нема шанси да мрдне :)
    И отстранувањето не е воопшто тешко, јас користам двофазен маслен отстранувач од Нивеа и веднаш се вади.

koritsaki and Mishela like this.
  16. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Од Буржуа најомилена маскара ми е таа за осетливи очи во белото пакување, ми ги правеше трепките долги и густи и лесно се вади, во никој случај не се рони или пресликува. Кога бев летово во ск беа на попуст новиве маскари на Буржуа и ја земав push up серум, мене искрено не ми се допаднаа, црното од маскарата беше натрупано на четката и со еден слој трепките се лепеа и изгледаа очиве мои ко да имаат 2-3 трепки.

А прочитав 700 денари се Мејбилин? Тие полуделе ли? Јас кај нас ги гледам 10 евра се на попуст и тоа, па нема шанса да дадам толку за Мејбилин маскара а не па над 700

LollySky likes this.
  17. Mishela

И мене не ми се допаѓа Push Up колекцијата, ама затоа маскарата во бело шишенце е врв.
    Можеби ќе ја земам, онака како за реминисценција на средношколски денови. : ))))

LollySky, buba4e89 and koritsaki like this.
  18. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Miss sporty e mnogu evtina a preubava e jas se zafrknav sti zemav od devora ist efekt e kako miss sporty a cenq e do 150den

Last edited: Nov 16, 2016
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас повторно си ја нарачав од авон маскарата Big&Multiplied. Не се сеќавам кога ја зедов првата и уште ја имам, малку е засушена, ми врши работа. Убаво ги дефинира трепките според мене и многу убаво ми ги чешла, прва маскара од авон што не создава грутки. Интензивна е и не се рони.
    Зависи каде и од кого ќе ја порачате, сега ја начекав за 220 денари.
    Јас сум задоволна штом ја нарачувам по втор пат.

crazylady and koritsaki like this.
  20. zara*

zara* Истакнат член

Што мислите за маскарата од авон luxe ?