Модни правила

Discussion in 'Мода и стил' started by marama, Jan 6, 2011.

1. mims-89

mims-89 Форумски идол

Тоа ти се искривените вредности на општеството. Па наставничките се бетер од децата, ко они да се у пубертет, ги гледам нонстоп во близина на едно средно и основно живеам. Наместо пример да им дадат на децата се натпреваруваат меѓу себе со зебрастите и тигрестите хеланки, штикли во разни дречливи бои и крзна кичерај на куп.
    И да, тоа не е мое мислење, тоа ти е кодекс на облекување и бон тон, ама не сте вие криви коа наставничките незнаат да ви дадат пример.
    Буби нема врска со Карев и Орце имаат само горни униформи, надоле пак си носат хеланки :fubar:

Да не бидам оф топик најголема модна утка ми е маичка со кратки ракави и грзнено елече одозгора. Реши се, ладно ти е или топло...

2. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се сложувам со Мимс во целост. На ништо не личи на факултет да се појавиш во хеланки, ма до кај сака нека ти е блузата/ туниката. Кога ќе видам некоја што на факултет оди како што вечерта искачам јас, мада не знам каква и е ситуацијата, може после предавања продолжува во луд провод.
    Или без разлика колку е топло, не може да облечеш кратки панталони или сукња за факултет .
    Без разлика каков ти е стилот тебе , се знае што и кај се носи.

softy and mims-89 like this.
  3. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Еве почнаа и со овие утки..

Оние летните чизми ги знаете сигурно, е тие. Замислете ги во комбинација со куси тексас панталони и плус џемпер, мислам хелоу (ептен шмизлички ми е реченицава).
    Грдо е.

Правило, куси панталони се носат на лето со некои маички/рамбовки итн, а не со џемпер.
    А тие летните чизми WHY? :?:

LittlePinky and Saraa like this.
  4. mirandaa

mirandaa Форумски идол

Sekoe telo e razlicno i bara soodveten nacin na nosenje obleka..Treba tocno da se znae koj del od teloto treba da se istakne,a koj da se sokrie,A so izborot na pravilni parcinja obleka toa moze lesno da se postigne! :)
    Moram da kazam deka kosata mi se kreva koga niz grad ke vidam nekoja ogromna,debela ,polna so salo i oblekla tesni helanki i tesna kratka majca/bluza -WAO totalen OUT! :^)
    P.S. Sekoja devojka/zena treba da napravi ubavo da se oseka vo svojata koza,a voedno i drugite ke ja gledaat so voshit :*

jelly888, sinorinJa, Saraa and 2 others like this.
  5. blosson

blosson Популарен член

Вака сега мене некогашми се допаѓа како некој во школо облече хеланки ама јас лично никогаш не би облекла..незнам непријатно ми е надвор може да носам ама само ако задникот е покриен.

Друго црно и кафено може многу убаво да стои, вака јас имам црни фармерки како да ги наречам цевки и една кафеава туника ногу убаво одговара но се е до облеката која нијанса на кафена или црно е и се др.
    И зелено и црвено и розево и црвено сепак тоа зависи ако е светло розево и темно цвено моѓе многу убаво да оговараат, или пак пастелна зелена со црвно исто така може да одговара се е тоа како ќе комбинираш :) (тоа е мое размислување).

Тоа со иста боја на чанта и чевли колку пати сум го прекршила убаво е и така со иста боја а и различно. А сега кожена јакна и балетанки лично јас не го практикувам да го носам ама има некои можат убаво да го облечат но јас обично не носам така патики со јакна најчесто ;)

6. DoReMi

DoReMi Истакнат член

Ме иритира кога хеланките се користат како панталони, а под нив се гледа тангата. :puke:
    Исто глупаво ми е кога некој се појавува од глава до пети во светки и просто те заслепува, боди очи. :x А најврв е кога тие комбинации поврзани со штикли ги употребуваат за на училиште и факултет. :^)

blosson likes this.
  7. eloves

eloves Популарен член

Најнеубаво ми е кога ќе видам девојче во рамбовка и хеланки на школо. А ги има во моето школо неколку. Еднаш дури ми има спомнато една дека дома спиела во рамбовка и хеланки па најверојатно од спиење право на школо дошла. Друго кога ќе видам девојче облекла црвено и зелено, или лилјаково и плаво, кафеано и зелено и такви некои бои. Најверојатно прво што и дошло при рака од регалот го облекла. Јесте да секој нема пари постојано да си купува разна облека ама кога веќе купуваш облека гледај барем да има со што да го носиш. Некои кога ќе облечат маици со гол стомак, не мислам на тие што се носат туку мислам на маици купени од пред неколку години и сега веќе и се мали и постојано ја подига блузата надолу за да не и се гледа стомакот. Ако ти е мала не ја носи. Или пак на школо кога дојде некоја во високи чизми со полна пета или штикла. И тоа го имам видено. :fubar:

Fatalnata and senza.parole like this.
  8. erica

erica Популарен член

Гледам повеќе девојчиња носат цветна блуза и цветни панталони,јас како што знам тоа не ми изгледало убаво шаренило блуза шарена панталони шарени ... :puke: Тоа како што знам се носи цветна блуза со еднобојни фармерки или цветни фармерки со еднобојна блуза :)

Во видов едно девојче кај мене во школо облекло тренерки и вакви чизми само што не се UGG обични се [​IMG] офф боже боже со цел ли мозок тоа си го облекла :o

endlesslove and LittlePinky like this.
  9. kolovoz

kolovoz Популарен член

дефинитивно не почитувам правила за мене важи само едно mix and match и ако ми излезе добро па баш ме брига кој што рекол и што мисли. Всушност денешниот моден тренд мислам дека е целосно непочитување на овие правила. Па секој може да носи што сака и како сака.
    а она што најмногу ме нервира е сега незнам дали е повеке правило отколку традиција или обратно е кога ако некој е облечен целосно во црно одма следуваат прашањата во стилот да не и починал некој и сл. Е овој коментар многу ми смета

10. endlesslove

endlesslove Истакнат член

леле едно време бев полудена за вакви чизми ама среќа не ги купив затоа што сега ми се :puke: од нив.

11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Основно модно правило е да правиш разлика помеѓу што ти се допаѓа и што ти стои.

12. Nina23a

Nina23a Активен член

Се согласувам ^ а воедно сметам и дека модно правило е (или треба да биде): да правиш разлика помеѓу тоа што "се носи" и тоа што ти стои. ;)

Dentina likes this.
  13. ton4ica

ton4ica Истакнат член

Незнам дали сум ја погодила темата, но мислам дека интересно стои
    Ваше мислење..?

IMG_20141211_012914.JPG

14. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Супер стои, ама не за вакво време. Оди ти на ладново шетај со завратени панталони:D

15. poenta

poenta Форумски идол

Пожелно е повремено да се излезе од сите рамки, но постојат модни правила кои треба да важат секогаш.Наместо да пребаруваме низ полиците на плакарот доволно е само да замислиме како сакаме да изгледаме и да посегнеме по клучното парче облека, а деталите сами по себе ќе се усогласат.
    Визуелизацијата е најбитниот сегмент за да создадеме сопствен стил.
    Инспирацијата е нешто што не прави свои и ја имаме секогаш и секаде, низ различни декади и модни стилови во минатото кои се пресликуваат низ сегашноста. Облеката е создадена за секој, само треба да знаеме што одговара на нашата силуета за да нема промашување во комбинациите, а со тоа и градење на лош моден впечаток.
    Кога се избира нешто од сезонската колекција треба да се остави простор и за безвременските парчиња кои се трајна инвестиција и истовремено секогаш актуелни.
    Аксесоарите и даваат комплетна слика на целата завршница и можат да направат вистинска трансформација на комбинациите.
    И на крај, не е битно дали нешто што носиме е тренд во сезоната, туку како ни прилега и каква порака оставаме за нас со нашиот изглед. Нема подобар избор од оној кога работ на облеката ја следи линијата на нашето тело без оглед на телесните контури (со облини или без облини).

Bajaderka, mims-89 and mirandaa like this.
  16. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Vo odnos na kombiniranjr na boite se uzasnuvam koga ke vidam crno bela kombinacija koja odamna veke ne e In.Sakam da kombiniram i do tri boi I pravam novi kombinacii.Ne podnesuvam svetki no I ne sakam nesto premnogu obicno.Vo posledno vreme mnogu ja forsiraat Kim so nejzinite kombinacii od koi se uzasnuvam ili e belo ili crno od glava do peti..Smetam deka treba da se potrudi I da se ima smelost da se igra so boite ;)

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Црно бела комбинација е класика. Никогаш неможе да биде ин или аут. :)

18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Crno belo nosat nesigurni koi ne sakaat da rizikuvaat ili nemaat smisla za moda

19. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Јас пак сметам дека оние кои имаат вакво мислење за црно белата комбинација не ја разбираат модата.
    Постои нешто што се вика безвременска класика.

20. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Pa da, klasika za onie zaglaveni vo minatoto..Modnite pisti I najnovite trendovi se ispolneti so kreacii vo poveke boi..Odamna nemam videno nekoja kolekcija so crno belo..Ne kreativno, premnogu predvidlivo..Ako ne znaes da se snajdes so boi, obleci crno belo I onaka nikoj nema da Ima mislenje za toj autfit ;) XOXO