Ozbilno Jas za moj 20 god raboten staz na rabota so farmerki nemama otideno. Ima vo mojot grad "special event " trae 10 dena vo god i togas site se oblekuvaat kako kaobojci. Togas i Jas imam za taa namena kaobojki, teksas fustani, kaobojski kapi vo razni boi. Nieden drug den vo godinata makar i koga e sloboden Petok ne si dozvoluvam farmerki. Ne sum nesto posebno oblecena, nemam crven lak i dolgi nokti, nenosam sandali i bluzi bez rakavi,..... Kako se prestavuvam taka i gazdite me gledaat. Pred se seriozno zosto ona sto go rabotam kosta mnogu i za ovdesnite luge. Na rabota netreba da se nosi skapi parcinja no treba da se nosi pristojni parcinja i meki boi.
Од мојата досегашна посета на банки, не сум видела ниту еден вработен во фармерки. Речиси сите се во црни панталони и бела кошула со долги или кратки ракави. Тука и таму има по некоја вработена во сукња, но строго под колена. Чевли со затворени прсти и пета, и салонки и балетанки. За мажите нема што да правиме муабет, тие и чорапи носат. Без разлика како се комбинирани, фармерки се фармерки и не се прикладни за работа во сериозни институции. Јас кога би била на пракса во банка не би се чувствувала пријатно да се појавам стокмена во фустан. Сигурно нема да ме стават на шалтер или зад биро, туку ќе треба да правам фотокопии и да ги носам од едно на друго место. Реално, климатизирани се сите банки, па дека до толку ќе се "вариш" на работа во панталони е неоправдан изговор. П.С. Не знам кој прашал, ама не е срамота академски граѓанин прашува што се носи на пракса во банка?
Мислам околу 600 ден Остај ги ти овие манекенкиве, никој ме иде вака на работа освен ако не е твоја фирмата па си играш играчки ко Олга Костовска... ма да и тоа не е ок зашо треба да си пример на вработените... Ама ај ќе почнеш да работиш ќе видиш, фармерка ко дел од гардероба на работа се вклопува само во кафич или бутик и слична продавница...
Ај ве молам малку помош. Последните балетанки што ги купив треба да ги носам боса, а не сакам. Доколенки или хулахопки исто не сакам. Па да ве прашам дали би било океј да купам вакви чорапчиња? Пишува дека се со силикон на петицата но сеуште се мислам... Ако ми дадете палче горе да одам да ги купам утре... м?
Јас носам вакви, некако поудобно ми е. Не можам на боса нога да носам балетанки . Thumbs up, купи си ги .
Да ве прашам дали би било ок краток црн фустан негде над колена да се искомбинира со црни штикли и крем ташна? Или сепак да си купам крем штикли?
Можеш, но јас сепак сметам дека би било подобро со штикли во крем боја. Ова важи доколку ти си се одлучила за крем бојата, инаку се знае дека сите бои можат да се комбинираат со црната боја, така што имаш голем избор
Да, во ред е доколку имаш крем детали во накитот или додатоци како можеби марама,наметка итн не важи веќе правилото според мене, какви обувки/штикли таква ташна.. па и да важи, правилата се тука за да се прекршат
Многу занесување за банките бе. Практикант и вработен не е исто. Да не има бонтон и за влегување како клиент ? Банкарот има голема плата, си купува соодветна гардероба. Практиканот е млада личност која можеби и не може да си дозволи толку деловна облека. И секако, не важат истите правила во дрес код. Секако дека практикантот не треба да оди во тренерки, ама дозволена е и покежуал облека.
Може да се носи кежуал облека ама нормално да биде пристојна. Деколте и скинати фармерки не личи да се носи.
На една свадба носев црно фустанче, црни штикли и црна чанта, и искомбинирав со темно зелени обетки и црвен камрин..Според мене предобро беше.Така да, за да не купуваш чевли, можеш и вака . Eве вака изгледа, слично.
Дрес код за во Пивница- Скопска чаршија (за навечер)? Spoiler Не сум била 100 години па да си прашам за секој случај
можеш но сепак земи си крем штикли ке ги искомбинираш и понатаму со многу комбинации одговараат. Мојава гардероба и обувки претежно повекето се крем, некако многу ми се допага!!!
Почнавте ли да носите ниски чизми? Имам такви до глужд, со не многу висока штикла. Деновиве за навечер се мислам што да носам, имам еспадрили ама некако ми заладува со нив.
Јас да Почнав да носам oxford чевли, penny loafers, кратки чизмички до глужд, па и потенки но високи чизми (до колена) со сукња или фустан.
Јас се мислам дали да почнам да носам виоски чизми, со оглед на тоа што температуриве се ненормално ниски, особено навечер...
Да, зошто да не? Јас кога излегувам навечер, најчесто комбинирам тенки но високи чизми до колена со фустан или сукња