Луѓе, се што не е дебело со крзна и волни технички не е чизма, туку чевла. Чевли се носат цела година, али кај нас срамота е да се носи затворена чевла насред лето, али затоа се носи патика два пати подебела. Па и по снеговине патики носат. Сериозно некој треба да не научи што е чевла, а што чизма. Ма да, мажите цела година носат чевли, па никој не ги исмева, али ако носат сандала насред лето, одма се сељаци, а кај жените пак обратно. Сериозно, многу сме аздисани за некои кои до пред 100 години опинци носеле.
Neznam dali za ovde e prasanjeto ako moze da mi kazete dali ste zadovolni od garferobata na tamaris i ako moze link od stranata na internet i go imali butikot vo siti mol?
јас ја носам најдебелата и најдолгата (под колена) јакна што ја имам, наменета е уствари за носење у јануари кога температурите се под 0 ама кутра јас вечно смрзната сум..Имам приметено дека се носат тесни јакни до кук со крзно на капуљача.
Во мода се кратки чизми со врвки, ама тие не се носат на зима, само на есен кога е суво времето нешто како ова ама внатре се празни и овие се модерни, јас имам како првите, кратки се одлучив оваа зима да носам, многу сакам јас чизми да носам, повеќе од патики , инаку сакам и високи чизми до колена, лани носев такви и сега да сменам малку а ти ако сакаш по твој вкус и високи се носат нешто како овие, ако носиш на штикла или со мала штикла
Сакам да носам фустан В израз со ракави до лакт значи со деколте. Но што да облечам или трик за градите да ми се ,, спојат,, да се подигнат. Немам многу гради А гледам девојчиња рамни даска и оп гради бујно деколтенце хххх
Женски, да не знаете што бројчиња им се овие на Зара ставени на страната? Неможам никаде да најдам на кои броеви одговараат овие 01, 02... Конкретно ова е од фустан.
Eve ovde link mozes da poglednes sto ti treba. Imas izbor top, bottoms,.... imas i merki vo cm. i inches. Izmeri se i ke najdes koj broj si. http://www.sizecharter.com/brands/zar/womens
Ги гледав и споредував сите можни табели за големини, амерички, британски, кинески....Ама овие броеви на нашиов сајт немаат никаква врска, на ни една табела нема броеви 01, 02, 03, 04, 05. Единствена логика ми е 01-Xs, 02-S, 03-M, 04-L и 05 да им значи XL.