Ne sporeduvaj so americki i kineski zosto toa se druga graga zeni. Kinezite se niski i slabi i broevite se sprotivni, a amerikankite? Koristi britanska tabela, taa ke ti bide tmn. Najobicno e, odi do Zara probaj pantaloni, probaj fustan,... i zapisi si koj brojki ti odgovaraat. I toa bas ne ti e so sigurnot tocno zosto od model do model razlicno stojat no sepak ke bide priblizno do sakaniot efekt.
Друго е во дуќан, таму фино си пишува S, M, L...ама на сајтов што смислиле им се чудам Сакав онлајн да видам дали парчето го има во дуќанот.
Одамна имам видено во Џамбо ама незнам дали има уште. Имаш на али експрес ако ти се чека. Пет долари дали беа.
Како да и ги објаснам на продавачката хулахопкиве? Знам дека има исто црни подебели, ама сакам вакви тенки, малку што се познава црната боја Има име моделот/бојата?
Женски, може ли ваше мислење околу овие два пара чевли,чизми..кои ви се повеќе допаѓаат? Јас цел ден ги мислам и не можам да се одлучам
Мене вторите ми се класика, нежни удобни и можам да ги комбинирам речиси со се, а овие првите исто се многу удобни ама за комбинирање мислам ке се потешки. Благодарам за мислењето @ванилала
исто и јас долго тражев вакви и погоди што..НАЈДОВ sara fashion ке бараш помпеа црни 8 денски , страшни се, ги скинав на првото носење ама ги закачив на масата
Девојки овие капути што се носат сега како пред 30-40 години до кога ќе се задржат, што мислите? Ми се допадна еден ама скап е и незнам дали вреди да го купам ако до година му помине модата.
Многу сличен како овие што ги носи Кејт само е на врзување, не со каиш како таа што носи. ? Нагоре е ист како првиот, а долу е малку полелеав ама долг е како првиот. Втората слика ја прикачив за да знаете дека е поширок долу.
Ова е класика и вреди да се инвестира на вакво дамско парче, само мора да внимаваш при комбинирање на облека, тука ограничува
Мислам дека не ја разбра членката, капутот на првата слика има дискретен каиш, а тој што го одбрала членката е на врзување, ги имам видено во продажба
Јас немам видено таков, т.е. имам видено класични, рамни кроеви, овој што членката сака да го купи е плус малку поширок надолу.
Не знам дали е соодветно прашањето за темава, но овде ќе прашам. Си купив нова ташна и приметив дека се излупила кожата на неколку места, од друга држава ја зедов и не можам да ја вратам. Знае ли некој каде би можела да ја поправам? Нека е и поскапо, многу ми е криво, нова а и доста ја платив.
Оди во дуќанчињата за чанти што се низ чаршија и прашај си што може да се направи. Таму обично поправаат. За Скопје зборам.