Нега на тело!

Discussion in 'Тело' started by Lilit, Dec 28, 2009.

1. Panda00

Panda00 Истакнат член

Фала ти многу. :l:

А за лупењево има некој лек? Со гелов или со пилинг би се средило?

DarkStormm and LibreGirl like this.
  2. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Пилинг не уште сега. Нека помине време да не се прави баш на оштетена иритирана кожа. И ќе земеш нежен пилинг. Лупењето кога ќе се тушираш најмногу ќе излегува на бришење. Нека помине барем 1 недела потоа нежен пилинг. До тогаш само хидрирај. Освен ова од Геровитал имаше од Uriage ,Bioderma или Еуцерин овие медицинските козметики нешто за длабока хидратација. Тоа можеш навечер, што си имаш дома што користиш.

LibreGirl and Panda00 like this.
  3. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

каков пилинг на изгорена кожа :x
    само масло за тело и хидратација

4. anggell

anggell Форумски идол

Флогоцид маст.
    Пред 2,3 лета не знам како изгорев а јас ептен се пазам, и тоа се осетив првиот ден кога се вратив од одморот. Челото ми беше настрадало најмногу. И оттогаш строго капи, шешири, никако без нив. Не знам што повеќе дали ме чешаше или ме болеше. Капак на се на задникот, меѓу ножјето, таму каде што не сакајќи сонцето ме фаќало а јас не сум приметила, дури дома почна болката. Наредниот ден го пратив очајно мм во аптека ама кремата е стварно добра, јас не можев да си седнам без болка. Има промени за ден, два ама се користи додека не се скрос излекува. Немој пилинг или нешто слично да правиш ако си изгорена, ќе го видиш Господ во пиџами дури тогаш :(

LibreGirl, fbaby and Panda00 like this.
  5. fbaby

fbaby Популарен член

Мачкај алое вера гел, од Nature Republic e добар и маст од невен ако имаш големи изгореници, добро лекува. Јас со оваа комбинација ја смирив кожата.
    Туширај се со поладна вода и со масло за туширање, ќе ја омекне и хидрира кожата. Пилинг никако не се прави на оштетена кожа уште толку ќе створиш иритација.

Сум добивала тешки изгореници до степен да не можам да легнам од болка, ме фаќале и трески и нагони за повраќање, затоа сериозно ги сфаќам изгорениците. Сега строго носење шешир што ми ги покрива рамената, грбот и целосно лицето зошто најмногу горам на овие делови и константно мачкање спф на секој дел од телото.
    Еве слики од гелот и маслото за туширање.
    A8BF9DC7-01E1-409A-9B67-FCF0FEB6B6B6.jpeg
    8B647FAC-6A66-4033-87E2-8180486A9E7B.jpeg

6. Panda00

Panda00 Истакнат член

Фала ти на препораките и советите.

Се мачкав со алое вера, подобра сум сега, престана да ме пече и боли. Пилинг немам цела недела направено и врела вода за туширање избегавам.
    Само уште лупењево да прекине, ама тоа поспоро иде некако.

Иначе истиот проблем го имам, редовно горам на плажа дека сум бела и нема одмор кај што не сум изгорела, ама годинава мислам најмногу. А пази не се сончам ич, многу малку време поминувам на лежалка, скоро цел ден сум во вода а кога не сум, се кријам под чадори. Исто се бањам со шешир или капче, нон стоп мачкам фактор, сега дури и со маица се бањав и џабе, пак изгорев. Не знам дали има некое решение за ова, изгледа тешко.

Али ајде, си се тешам дека сега барем убав тен добив. :D

LibreGirl and fbaby like this.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Оваа година и ние изгоревме повеќе за разлика од претходните години и покрај мачкањето со ист фактор. Баш му коментирав на мм за ова. Јас ставав пантенол спреј и афтерсан на балеа мислам беше. Можеш и лоратадин да пиеш. Бањај се со ладна вода, пилинг немој