Онлајн шопинг

Discussion in 'Мода и стил' started by lady-gaga, Jun 13, 2010.

1. canary

canary Истакнат член

Мои роднини и пријатели нарачуваат од http://www.amazon.com/
    Јас досега не сум порачала ништо преку интернет, ама преку Амазон е најдобро мислам затоа што многу од моиве имаат нарачувано и секогаш стигнуваат работиве како што ќе ги порачаш.
    Преку картичка си плаќаш, ставаш некој денар од повеќе за сваки случај и то е то.
    А знам и друга страница http://www.justfab.com/ овде се сите работи за 39.95 долари ама функционира само во САД и тоа без поштарина, па ако има некоја од вас што живее таму супер ќе и е :D Преубави работи има стварно штета шо не може кај нас :doh:

Од ко се изначитав како повеќе пари ви имале земено и не знам ти шо морав да редактирам. АЛО ЉУЃЕ ќе ставиш на картичката НЕКОЈ ДЕНАР повеќе, ставила на картичката 21 000 а нарачка од 600 денари има... Нормално дека сите можат да ти ги соберат. Ако имаш нарачка од 600 денари, на картичкава стави 1 000... Ма да и тие 400 можат да ти ги соберат затоа не ризикувајте на огромни суми а нарачки минимални и после ќе се чудите....

2. jb82

jb82 Популарен член

А да прашам дали на amazon.com се оригинални производиве. Пример гледам палета со сенки Naked дали ке ми стгне како на сликата или нешто шкарт?

3. canary

canary Истакнат член

Јас си порачав од странава 2 фустанчиња денес. Прв пат нарачувам од тука и не знам дали ќе стигнат ама не се скапи работиве така да... Ја видов странава сте ја објавиле па си викам ај да пробам ако стигне стигне Боже мој, здравје :D
    На некои работи пишува free shipping, овие шо ги порачав јас беа со 6-7 долари поштарина. Ко ќе стиигнат и ако стигнат (I pray for yes) ќе пишам дали се ок, јас се надевам дека се па сеа ќе видиме останува да чекам :$

Mimi123 likes this.
  4. jb82

jb82 Популарен член

А од amazon.com има шипинг до Македонија? Не можам баш да се снајдам.

5. ivancekitty

ivancekitty Популарен член

6. simona.7

simona.7 Активен член

Дали некоја од вас има порачувано производи преку страната на викторија сикрет? http://www.victoriassecret.com/ Што порачавте и дали сте задоволни? :) :P

7. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Јас сакав да порачам, но кога видов колку се плаќа поштарина се откажав (неколку страни поназад една феминка ми прати ценовник ), овие производи ги има и на ибеј па подобро од таму ке си порачам :)

8. happygirl

happygirl Форумски идол

Девојки ај да ве прашам нешто. Не сум купувала ништо онлајн до сега, и затоа не ми се јасни некои работи. Видов на амазон боксерски ракавици, 20 евра, и ме интересира дали само тоа ќе го платам со Маестро картичката, или има и нешто плус што ќе ми наплатат а не го пишува, на пример поштарина и сл?
    Ај упатете ме малце во ова и не ми се смејте. :$

9. psanje

psanje Истакнат член

Има некој искуство со ioffer?

10. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Здраво,дали има некоја девојка што купува преку виза електрон на Тутунска банка,ако може да ми пиши порака. :*

11. D-E-L-F-I-N-A

D-E-L-F-I-N-A Активен член

Или што плаќа преку Pay Pal ?

12. vitomir

vitomir Нов член

Никогаш не сум купувал ниту имам намера.

13. Mashni4ka

Mashni4ka Истакнат член

Да ве прашам, мозе ли да си извадам картичка од стопанска банка, таа за интернет купување, а да не сум вработена т.е. студент сум??

14. mimi88

mimi88 Активен член

Доколку пратката не ми ја донесат а добијам картонче, дали морам лично да ја подигнам?

15. Dobie

Dobie Популарен член

ДА МИСЛАМ ДЕКА ДА :)

16. Nana19

Nana19 Популарен член

здраво не сум воопшто запознаена со ова интернет шопинг видов еден телефон на
    www.ebay.com и би сакала да знам на кој начин се порачува и за колку време пристигнува ?

17. koritsaki

nana19, телефонот од ибеј не ти треба, треба да одиш во банка да си извадиш картичка , си правиш профил на ибеј , со тоа го пишуваш бројот на картичката и потоа оди си бираш производ и си порачуваш на buy it now. Iнаку најубаво е да се распрашаш во банка за порачување од Iбеј :) Jас ти пишав погоре како јас порачувам од Грција. Инаку за пристигнувањето, досега само еден производ не ми стигнал , другиве најрано 10 дена а најкасно за 1 месец. Ако помине повеке од месец пишуваш порака на селерот дека има проблем и пратката не стигнала или па ако сакаш отвараш case и ти ги враќаат парите :) Можеш да прочиташ повеке информации и поназад многу феминки имаат пишувано :)

Nana19 likes this.
  18. Nana19

Nana19 Популарен член

благодарам многу ако сакаш дај ми линк од таа страна од грција кај шо порачуваш

19. ivinakit

ivinakit Популарен член

колку што јас разбрав нана19 гледала да купи телефон од и-беј, а не телефон за да врти кај нив :rofl: па прашува како да го нарача.
    инаку коритсаки порачува од и-беј, но од грчка бидејки живее таму, а не од грчки сајт.

од македонија неможе да се нарачува од и-беј

20. koritsaki

nana19, телефонот од ибеј не ти треба, треба да одиш во банка да си извадиш картичка , си правиш профил на ибеј , со тоа го пишуваш бројот на картичката и потоа оди си бираш производ и си порачуваш на buy it now. Iнаку најубаво е да се распрашаш во банка за порачување од Iбеј :) Jас ти пишав погоре како јас порачувам од Грција. Инаку за пристигнувањето, досега само еден производ не ми стигнал , другиве најрано 10 дена а најкасно за 1 месец. Ако помине повеке од месец пишуваш порака на селерот дека има проблем и пратката не стигнала или па ако сакаш отвараш case и ти ги враќаат парите :) Можеш да прочиташ повеке информации и поназад многу феминки имаат пишувано :)[/quote]

благодарам многу ако сакаш дај ми линк од таа страна од грција кај шо порачуваш[/quote]

колку што јас разбрав нана19 гледала да купи телефон од и-беј, а не телефон за да врти кај нив :rofl: па прашува како да го нарача.
    инаку коритсаки порачува од и-беј, но од грчка бидејки живее таму, а не од грчки сајт.

од македонија неможе да се нарачува од и-беј[/quote]

лелелеле хахахаха :D јас се извинувам но погрешно сум го разбрала прашањето :$ од ибеј порачувам но овде во гр слободно може да се порачува , но за во Македонија незнам како би одело тоа затоа реков најубаво и најсигурно во банка прашај си :)