Каде се наоѓа студентскиот дом Гоце Делчев во Ск? Потчно салонот Мија Орхидеја, закажана сум за некој ден али сум од Бт и затоа прашувам. Колку од прилика би ме фатило од железничка до таму со такси?
Се напнаа може едно 10 минути, ама еве го престана. Повеќе ти се исплати со автобус да одиш 5ка ќе те остави точно кај студентски. Инаку салонот и се наоѓа во зградите карши студентски. Студентскиот дом се наоѓа во тафталиџе.
Имам еден стар број од Телеком или како и да се вика никој дома не го користеше долго и баш прееска пробав да го уклучам,недостапен беше,што е и логично дека не беше долго време надополнет со ваучер Да не должам многу,прашањето ми е дали може да го вратам овој истиот број со обично надополнување или се плаќа нешто плус за враќање на бројот?! Ако знае некој нека каже,да не одам да прашувам кај нељубезните тетки. А за бројот арно што ми текна ама во моментов ми е потребен стварно
@Rama мислам дека ке треба да платиш нешто за да си го вратиш броjчето. Ми се врти во глава некоjа сума од 300 денари ама не знам точно.
Треба да испратам куфер по автобуска. Треба ли да плаќам нешто, да вадам некоја посебна карта за багаж, или директно да доплатам кај шоферот?
Ние дома обично кога правиме така се договараме со шоферот, некогаш ништо не ни земаат, некогаш нешто ситно, зависи од човекот
@sweet-cherry Знам дека е така за праќање од другите градови кон Скопје, дека сите се знаат , ама прашувам за праќање од тука од Скопје до друг град, дали треба да се купува карта за багаж и сл?
На info.skopska.mk имаш за сите линии и градски и приградски башка во колку саат на која станица се автобусите. Точни се.
И јас имам праќано. На рака на шоферот дај му 100 д. и кажи му кај ќе си го чекаат куферот. Може да се правиш наудрена и ништо да не им даваш, ама ќе те пцујат и намерно ќе го фрлаат куферот низ автобус
@JollyGirl @duffi Ве замислувам, ко Димче, дилери со бунда од нерца и злато око руке, како фрлате стотче на кондуктер Мучас грасиас девојки, за брзите и ефикасни одговори Имајте убав ден