Дали знае некој дали може да се промени презиме во извод на венчани.јас го имам задржано и двете и моето и на маж ми а сега сакам само неговото да остане во машки род.(заради документи)
Здраво, дали имате нарачано од Перла? Ако да, дали сте задоволни? Јас сакам да нарачам патики, ептен ми се свиѓаат, но не сум сигурна.. https://www.facebook.com/PerlaShoesBags/?fref=ts
Телефонот ми се расипа, а пасвордот од инстаграм профилот заборавив како беше. Пробав да го сменам, но го бара прво стариот пасворд. Постои начин или да си отворам нов профил?
Да да во сите.јас од 2014 го користам и моето и на маж ми а сега сакам само неговото и пак да ги сменам сите док.дали може да се промени ми е прашањето?
Не можеш во школо да полагаш, можеш само подготвителни часови да земеш. Се полага во британски совет. Ќе извадиш потврда за неосудуваност, ќе поднесеш барање за промена на лично име (презиме) и откако ќе се реши во твоја полза, ќе одиш сите документи да ги смениш.. Без постапка не може како ви текне да си менувате презимиња. Тие се поврзани со вашиот идентитет, матичен број, се останато..
Зошто за неосудуваност? Не се разведуваме.ок како и да е.во понеделник ке отидам да се распрашам ако може во ред ако не пак ок.фала ви у секој случај.
Можеш да смениш..ниту си прва ниту последна што го сменила презимето. Некои и по 5 пати го менуваат, па ништо.. За да се разведеш мислам дека не ти е потребна потврдава.. АМА.. Не му се одобрува промена на личното име или презимето на лице против кое се води кривична постапка за кривично дело кое се гони по службена должност или на лице кое е осудено за кривично дело, додека казната не е извршена или додека траат правните последици на осудата... Затоа и е потребна потврда.