Кажи им на твоите за проблемот со здравјето. Депресија и анксиозност се сериозни состојби и за полесно да ги надминеш проблемите ти треба поддршка од луѓето околу тебе. Кафето и муабетот со дечко ти и пријателите не се доволно добро објаснување и оправдување зошто не сакаш да студираш на страна. И тука на факултет ќе запознаеш нови луѓе и во друга држава. Секако ќе имаш цимерка, на предавања нема да си сама, имаш многу можности. Да, се плаќа. Испитот се пријавува пред сесија (на страната на секој факултет можеш да најдеш датуми) и плаќаш 50 денари административна такста (можеш да пратиш порака - 5 денари; или во банка да уплатиш - 35 денари провизија) и лист за пријавување од скриптата - 30 денари. Ако е чистење надворешно т.е. чистење на прашина, тогаш не треба да се форматира.
Кога е вклучен бучи и брзо се загрева. Има прашина и поради тоа треба да се отвори. Битно ми е да не се форматира.
Најдобро да прашаш таму каде што ќе го чистиш. Не би требало да форматираат но можеби и подобро би ти било, доколку се загрева, веројатно е преоптеретен. Имав ист случај со мојот стар лаптоп. Го чистевме од прашини ама џабе, после некое време пак се загреваше и се гасеше сам. Па мораше да се форматира. Доколку имаш битни работи зачувај ги во D:/ во My Computer бидејќи кога ce форматира се форматира само С:/ и така нема да ти изгубат работите но некои компјутери имаат само С:/, во тој случај не може да се зачува ништо.
Ист е принципот за нарачување. Доколку се работи само за надворешно чистење нема да чепкаат ништо внатре, нема да го форматираат. За секој случај напомени му на кој и да дадеш да го чисти (ако не го чистиш сама), дека не сакаш формат и готово.
Освен багаж до 10кг можам ли со мене горе во авион да носам вакво ранче пример? Spoiler: ранче П.С Со Wizz Air патувам.
Mislam da. Jas koga patuvav mozev da nosam 22 kila bagaz i 5 kila gore co avion, vklucuvajki ja i tasnata sekako vo koja ti se dokumentite, paricnikot se.
Вакви дезенирани тефтерчиња со ластик имаш во ДМ. Малите (некој чуден формат, пола од А5) се 65 денари, поголемите се околу 100, 100 и нешто мислам. Не се класични планери, ама можат да ти послужат, многу убава хартија имаа и фини дезени. А поголем избор имаш во Штедлер и низ книжарниците. Во Икона има убав избор, но малку поскапи се.
Да се уфрлам во муабетот - ако случајно ја нема на сајтот од издавачката куќа, мора да ја има на Купи Книга. Мене таму ми е најлесно за пребарување.
Не ќе да е пуштена сеуште во продажба мислам дека на 14.11 ќе биде Еве ти линк: http://kultura.com.mk/poteklo/
Можеби има премногу прашина, тогаш се чисти надворешно, ама ако и после ова чистење не работи добро тогаш ќе мора да се форматира. Јас мојот лап топ го чистев надворешно, се расклопува капакот одоздола што е. Инаку ако веќе го форматираш, моја препорака ти е целиот да го форматираш, не само C, туку цел компјутер/лап топ. Од мое искуство, делумно форматирање не е ефективно, најдобро комплет формат како нов компјутер да имаш. Слики стави на усб, и онака не се многу скапи, документи на e-mail прати и тоа е тоа.