Ќе си прашаш во УЈП мислам дека се плаќаше даночна такса за задоцнување, но не повисока од 10% од висината на даночниот долг.
Сеуште не се потпишани со вереникот, за неполн месец ќе се потпишат и тогаш ќе извади нова лична карта со новата адреса на живеење, но мене ми треба документ најдоцна нареднава недела, за да докажам дека сестра ми не се води на оваа адреса, бидејќи треба да докажам дека примања имаме само од моите родители, а од нејзе не, бидејќи не живи тука.
е сега во моментов за жал на ситуацијата по документи живее кај вас додека не смени лична карта така ќе се води. Или нова лична карта треба да приложиш или венчален лист. Јас кога се омажив не ја сменив одма личната карта па сестра ми беше во иста ситуација и мислам венчален лист приложи како доказ.
На најобична, за облека. На пример, на секоја закачалка во плакарот врз или под облеката закачувам по едно ланче. Вака некако А еве и друга идеја
Мислам дека и двете ми се од Џамбо, едно со сигурност знам дека е од Џамбо во Солун, другото мислам дека е од тука.
По колку време обично праќаат решение во врска со одобрување/неодобрување на барање за нега на трето лице?
На кој начин најлесно и најбрзо можам да добијам сертификат за познавање на работа со компјутери? Ако треба ќе платам. Дали во Аврм го прават тоа?