Ќе отидам во секој случај туку не бев сигурен дали може да се одбие. Инаку ви благодарам на сите за експресните одговори
Незнам искрено не сакам да те излажам али јас кога бев бевме група од 10 жени и сите со истата струка и не прашуваа дали доколку ја добиеме работата би ја прифатиле и имаше некои рекоа да некои рекоа не е после тоа дали ги одјавиле или не незнам. Ако можеш да најдеш некој што работи таму или да се јавиш на нивниот кон.број па да прашаш
Јас наведов: Шпедитер, Административен работник или службеник, Техничар за транспорт и шпедиција и Агент за логистика. Ако биде нешто од ова супер ќе биде бидејќи имам големо познавање од овие области.
Можеш да одбиеш. Одбив 2 пати последната година без посебна причина. Третиот пат одбив со објаснување дека отварам фирма. Мислам 2 пати смеевме да одбиеме. Пополнуваш изјава таму и толку П.С... за шпедитер нема да ти понудат никогаш ако немаш лиценца
Знам за шпедитер ми треба лиценца и за административен службеник во државна администрација ми треба државен испит.
Не се сложувам само во поглед на лиценците за шпедитер, бидејќи јас имам диплома за шпедитер поточно за Техничар за транспорт и шпедиција. И сметам дека имам поголемо познавање во поглед на областа од оние кои се само со лиценци. Мислам на теоретскиот дел секако. Ама тоа е што да правиш .
Според закон ИМА право да одбие работно место .. Не ги плашете луѓето за џабе. Ти џабе имаш диплома кога во Македонијава приучени се вработија а тие со дипломи седат дома.. Имал лиценца...направете ја бесплатна па сите што сакаат да поднаучат нешто, ќе ја извадат Не вака само за пари собирање..
E да де.. ако не отидат.. Ама ако отидат и одбијат, никому ништо Ти си пријавен.. Anajirile мислеше на тоа ако не се пријвиш т.е ако не отидеш кога ќе те викнат. Затоа што нели..ако не си пријавен (како невработен) не ни можат да те избришат
Кај судски преведувач. Ги има милион во Ск Тие ставаат печат и потврдуваат дека преводот е верен на оригиналот и толку.. Аврм не издава на англиски...барем пред 5-6 месеци не издаваше, не верувам дека се сменило нешто