Не. 100 гр. = 1 бод, 200 гр = 2 бода, 500 гр = 5 бода Арно ме потсети имам уште 2 кода што не ми се регистрирани.
Ау здраво фирмо збогум сиромаштијо! Мислев до кај 200 евра (братот части ) Ми треба апаратче за дома,ама некое поквалитетно.
Потребен ми е совет. Сега сум 4та средно и планирав да одам економски факултет дека и средно сум економски. Но, некако желбата за економски ми згаснува половина и повеќе генерација ќе оди на економски... се мислам после за работа тешко ќе е, денес секој втор е економист. Не дека ме влече кој знае колку тој факултет но интересно е, и наместо тоа гледам други алтернативи како архитектонски и градежен факултет со кои би можела да најдам полесно работа. Што мислите вие вреди да се ризикува за на градежен или архитектонски или ризикување за на економски а потоа ризик и за работа?
Гласам за градежен/архитектура Убаво си објасни и самата. Секако АКО те влече, тоа е најбитното, не само заради тоа дека ќе имаш поголема можност за работа.
Дечки имаме посебна тема за селидба? Конкретно, ми треба препорака за служба со камиони во Скопје. И каде можам да најдам стари весници и кутии? Дали има во Јоди или треба да собирам од трафики?
Дали некој знае да ми каже како е законот за јавен ред и мир, за домување односно негово прекршување. Конкретно во кој период од денот вклучувајќи и викенди комшиите не смеат да го нарушуваат мирот на било кој начин? Не знам дали има и конкретна тема за ова, доколку има да пишам таму.
Нема викенд или не. Секој ден во период од 15-18ч и од 23ч-06ч не смее да има врева од музика или машини. Казната е 200-500€ за физичко лице (на пример ако комшијата пушта гласна музика) и 800€ за правно лице( за фирма која врши градежни работи на пример) Се надевам дека помогнав.
Женски ако се водиш како редовен студент на факултет, дали може да си пријавен на работно место на полно работно време, или автоматски те префрлаат во приватна квота?
Devojki ja ima li nekoj naracano masinkata -izmaznuvacot na stapala wellneo od top shop...imase 3 dodatoci.. za grubo, nezno turpiranje i za nokti plua.. okolu 800 den mislam bese... pa kako ste zadovolni? Se mislam da ja zemam?
Од моето искуство и искуството на колегите од работа, што истовремено студираа на различни факултети, ништо не се менува ако работиш. Ние сите работевме на цело работно време и ниеден од нас не осети последица од тоа, не не префрлија во приватна квота, ниту на вонредни студии. Јас многу се плашев од ова кога се вработив ама очигледно е дека Агенцијата за вработување не е во контакт со факултетите. Најдобро е да најдеш некој студент што веќе е вработен кај што си аплицирала и да ти го раскаже неговото искуство, ама јас би ти препорачала да не се секираш ич, нема потреба.
Во темата не одговарат. Па ајде овде. Дали има дурекс од 24 бр и оние од 12 каде и за која цена можам да ги најдам?
Дали некој може да ми каже кога отприлика се започнува со настава на факултетиве ако не си прва година, или исто е на 15ти септември?