Со вереникот ќе склопуваме брак, матично и црква, и после еден ручек да дадеме, доколку има некој што го има ова искусено нека ми пише. Би сакала да носам долг бел фустан, не венчаница ама да е така елегантно. (свадба ќе има на пролет) Споделете искуство .
На архитектонски имаш приемен и потешко се влегува освен ако имаш јаки врски па да влезеш. Запиши се на тоа што ти е желба, за на градежен има доста напишано во темата и според тоа можеш да видеш дали би ти одговарало.
@delreymarie Не мора да има врски за архитектура. Така ако гледаш на секој факултет има врски. Само биди сигурна во себе и своите познавања. А тоа дека има приемен на архитектура, е точно. Ќе се распрашаш што бараат на приемниот. Знам примери што немале врски, ама влегле заслужено. Не се обесхрабрувај. Види да не има тема за архитектура на форумов, ете членката кажала дека има за градежен, па разгледај/консултирај се со другите. Со среќа
@delreymarie си набројала три сосема различни смерови т.е. факултети, прво од аспект на години кои ти се потребни да дипломираш. Архитектура е 3+2 ама со 3 години не правиш ништо, мислам дека нема архитект кој останал само на две години, значи овој факултет е 5 години. На градежен имаш смерови 3+2 и 4+1, а економски е 4 години (т.е. 4+1). Друга разлика е тоа што архитектура бара целосна посветеност, од редовност на предавања до континуирано учење. Е затоа на економски можеш да учиш кампањски и да немаш никаков проблем. Немој да мислиш дека со градежен и архитектонски се наоѓа работа веднаш по завршување. Точно е дека има помалку дипломирани и е релативно лесно да се најде работа, ама и многу други фактори играат улога.
Значи уште поголема разлика, на градежен 3+2, економски 4+1 и архитектура со 3+2 (да не се повторувам, речиси сите студираат 5 години).
Не знам за економски, ама кај нас на ГФ поголем дел продолжуваат на тие +2, бидејќи лиценци и остали дозволи се земаат и може да се полага за нив само со мастер.
Мајки да ве прашам нешто Ќе одам кај внуками на повојница што се носи како подароци ? Дали треба нешто и за мајката да се однесе? И каде поточно се наога бутикот за деца во бисер мислам дека се викаше хело бебе мк нешто така читав на форумов мислења фала
Butikot gleda nakaj katnata garaza ... dosta skap butik, obicni spirklozni 700 den podobro da zemes nesto vo koton waikiki ... se nosi sto sakas i za majkata ako sakas toa e tvoja zelba
Мислам дека најдобар фризер е моментално Шенер Аго. Се наоѓа до Connect кафе-барот (спроти Plan B). Ако бараш професионална шминкерка со студио, убаво шминка Makeup Angela кај стара автобуска. Ама мислам дека зема над 1000 денари. Јас познавам една девојка, шминка кај неа дома. Секогаш одам кај неа и презадоволна сум. Цените и се од 500 до 700 денари, зависно дали ставаш трепки или не. Ако сакаш пиши ми ЛП ќе ти пратам Instagram профил нејзин да разгледаш.