https://kiwi.mk/product-brands/krka/ тука пишува дека е 137 денари така да оваа цена горе долу е во аптеките
Здраво сакам да ве прашам во врска со Инстаграм пред неколку месеци го сменав пасвордот а бев најавена од два моб телефони од едниот ми се исклучи скроз сега ми остана уште од едниот моб па дали некој знае да ми каже како да го сменам со помош на смс код да ми стигне на моб а не можам ни преку фб не ми е поврзан доколку некој знае како нека пише
Вака пробај од друго место да се најавиш кај тебе на Инста и кликни форгет пасворд.И имаш таму опции како да ти се ресетне пасвордот.Може по меил или на порака.
Каде низ Скопјево можам да најдам вакви орхидеи? И кактуси во разни форми? И цена ако може. Ви благодарам
Интернет - страна за кактуси и сукуленти Повели http://kaktusarnica.mk/kaktusi-i-sukulenti Spoiler: . Од оваа страна го имам порачано Јин Јанг
Орхидеиве ги има во подобро снабдени цвеќари - конкретно имам гледано во Буњаковец во редот кај Венеција. Кактуси имаш по пазарчињата, пак ќе пишам од Буњаковец имам купено доста И погоре @poenta веќе ти ја спомнала кактусарница, од таму исто имам нарачувано
Лигавче за бебето,исто така и пари за бебето да му ги дадеш и да му посакаш да биде здраво и да има долг живот,можеш и100 денари само на бебето во рачето да му ставиш,не мораш евра,ниту,пак,други странски валути,исто можеш и некои колачиња и сокче за бебето и за родилката да однесеш,а на родилката би било соодветно да и купиш неколку банани за да се освежи малку и некое парфемче како подарок за бебето да и го честиташ,сето тоа ставено во оние женски книжни торбици што се продаваат во книжарниците и во Тинекс.
Дај нека изумре веќе тој обичај на бебе да му се ставаат пари во рака или до него. Парите се највалканото нешто што постои, а вие им ги тутнувате на само што родено бебе. @MayDiamonds обично се носи сок, овошје и благо. Можеш и нешто ситно како некоја играчка/ парче облека за бебето или балони.
Kolacinja, sokce, parfemce za novorodence... sto ne ke vi istekne. I parite nemora da gi tutnuvash vo race.na bebeto posle vo usta gi stava. Aj ako ne zalepi mu gi na lice . Bljak. Ako veke davas pari stavi gi vo krevetceto nastrana nemora vo race, lice ili bil koj del na teloto.
Цвеќе,бомбониера,чоколадо,колачи,или нешто од облека за бебето.Немој некој јак парфем бидејќи новороденчињата се многу осетливи на јаки мириси,да не вдишува тешки хемикалии. Во суштина се сложувам со членките погоре.Немој да ставаш пари во рацете на бебето,на нив сешто од нечистотии има.
Цвеќе (ама тоа во приватните, во државни не дозволуваат, т.е. дозволуваат ама цвеќето стои надвор на прозорец) и пари за бебето (иако ова мене ми е една од најгадните работи, посебно кога му ги туткаат парите околу лице или раце, ти можеш да му ги ставиш во ќоше, да немаат допир со бебето). Можеш и лигавче и балони, блиски роднини носат и златна нараквичка или ланче, привезоче, зависи колку пари планираш да дадеш.
Во болница ништо по мене , освен некое златце- алка златник... а дома подоцба што сакаш носи Многу му е прумитивно кога ќе дојдат во болница со балони кеси... како да нема друг ден па ајде тоа ќе редиме околу кревет па после ќе го носиме дома...без врска