Од кај бе ви текнуваат овие работи? Во држава како Македонија кај што секој втор е неосигуран и не знае за тоа ти за договорите се фати. Јас лично потпишав договор во кој пишуваше дека ќе бидам осигурана во наредните три месеци, па газдата ме одјавил уште по првиот месец, а јас појма немав. Инаку, тоа се проверува на е-работа, или во АВРМ прашај ќе ти кажат, во фонд за пензиско ќе ти кажат. Секаде кажуваат ако прашуваш за себе @shz
A како па вие се вработувате во нестабилни фирми, не ми е јасно. Како тоа не си знаела дека си одјавена. Како тоа не те известиле. НЕ БЕ НЕ МИ Е ЈАСНО. Се разбира дека ќе се фатам за договори кога прашањето беше за начинот на кој е осигурана. Тоа и е еден од начините да види, за онлајн не бев сигурна ама еве имало. Како може јас да знам цело време како сум осигурана а пола Мак не знаела. Ете затоа нема да не биде како држава, оти немаме ни газ да прашаме нит да се скараме. Не сфакај лично, ме револтира општо шо народ сме
На српски и англиски имаш тука. На македонски, издававач е Табернакул. Ама не знам, каде продаваат сега книги. Единствено да ги прашаш на фб. Мислам дека Топер продаваат нивни книги, ама не сум сигурна. И продавачите на стари книги на плоштад или покрај Вардар, може да имаат нешто од Кундера.
Затоа што на никој не му пишува на чело дека е нестабилен газда. Секоја чест за тебе што си толку информирана, но мој совет ти е да не скокаш зашто секому се може да се случи. Јас прекинав да одам на работа истиот ден кога дознав дека сум одјавена. Работев во навидум сериозна фирма со стотици вработени, но ете се случува се. Ум за друг пат.
Знам дека е издавач Табернакул, а со оглед на тоа што книжарницата е затворена, не сум забележала во скоро време нивни изданија во дугите продажни места. Ќе проверам во Топер. Фала
Девојки закаснив 3 дена за да се пријавам во социјално денес бев но веќе затворено беше, дали ќе ме пријават или?? да не ме казнат цела година за здравство ми е