Случано видов.. пасошот на детево му истекува 11.08...а термин што ни е планиран за назад е 10.08..треба да извадам нов пред одење?
На инстаграм за да се направи како фан страна треба скроз нов профил или може од постоечки како на фб?
Да поднеси за нов пасош , можно е да ти направат пр а може и не , зошто влевате назад мк , ама за сигурност извади си нов да не сте на триста ума , секако порано или подоцна ќе вадиш друг..
Не знам соодветна тема дали има....Денес на полагање една колешка се врти накај мене и ме прашува,не знам и реков само... Видела професорката и ми го зеде индексот,ама не го отвори воопшто.Па излезе по пријави за испит,со се него.Јас си полагав најнормално,ми стави оценка,индексот си е кај мене.Прашањето ми е: дали ќе поведи дисциплинска постапка,со оглед на тоа што после си полагав нормално? Некако пологично ми е дека ако сакаше нешто,уште на почеток ќе ме исклучеше. Некој поупатен,што знае како оди поведувањето на постапка,зашто ме уби сугестија.
@SeaMermaid чим ти ставила оценка и индексот ти е вратен, не би требало ништо да има. Практика е да ви ги земе тестовите и да немате право три сесии да полагате (скоро и да немам слушнато скоро некој да го има направено ова) или ви се потпишува на тест, па одите на дополнително одговарање, усно или сл. Секој професор има "свои правила" и принципи.
Aко е портокалов маркер тогаш стави ги во Вениш или Omino Bianco стави на флеката. Па, стави ги да се перат во машина.
Да не има некој студент што оди во америка на work and travel знаете некоја банка што дава наменски кредит за тоа?
Треба да одам на гости кај едно семејство со мало бебенце. Тоа е скоро година, но ги немам посетено сеуште. Па што да му купам на бебето и од каде? Што се носи?
Ние купуваме бебешка облека,можеш некоја блузичка, или комбинација.Се купува и играчка, благо исто така се носи