Бидејќи многу "брзо" се одговараат прашањава еве уште едно. Дали некој работи конкретно на издавање одобренија за градење и проблеми околу таа тематика? Може и лп да ми пише. Дискреција загарантирана.
Јас повеќе пати имам примано пари, и оваа и минатата година. За мала сума се работи, максимум 100 евра, најчесто до 50 евра. Не сум знаела дека треба да пријавам... Може да ме казнат?
Кога веќе правите муабет за пари и нивно пријавување, да прашам дали треба да се пријавуваат парите кои сам си ги уплаќаш на трансакциска с-ка и дали треба да се ,,правдаш" од каде ти се?
Јас колку што знам и сум информирана одобрување за градба се добива од општина. Поднесуваш документи и после треба да ти одобрат.
Топче во корнет е 45 Скапичко е ама мене ми е најубав сладоледот таму.. И да, како што кажа @Ма.нев лоша услуга има ама убаво е за седење.
Дали некој/а од вас изнајмувал/а велосипед од Vinyl? Дали имаат продавница и во Центар или само на Партизанска? Како оди изнајмувањето? Благодарам однапред.
Koi dokumenti mu trebaat na rabotodavecot da te prijavi vo socialno ili penzisko ?potocno me interesira dali mu e potrebna transakciona smetka za nesto osven za isprakanje pari ?
Znaci samo za isprakanje na pari e . I uste edno prasanje : dokolku si rabotel odreden period a nemas podpisano dogovor,megutoa te prijavile vo penzijsko i socialno ,i dokolku rabotodavecot ne ti gi isplati celosno parite ,dali mozis da go tuzis i kako bi dokazal?