Сестра ми имаше слична таква јакна и кај крагната дури имаше крзнено.Шнајдерката само го отвори штепот го извади крзненото парче и ја соши на машина.
Sakam da prasham neshto ve molam za pomosh Ke odam Germanija za 3 meseci ama pijam citram(escitaopram) i ke treba da nosam 3 paketchina mi e strav da ne mi gi frlat oti slushnav deka ne smeelo da se nosat apchina iskustvo dali ima nekoj ? I vtoro prashanje dali smeam analgin bedoksin... takvi lekovi da nosam za sekoj sluchaj?
Феминки може некој да ми каже решение за хемороиди, од скоро проблем кај мм незнам како да му помогнам?
После Рампа е. Автобусите обично идат по улицата Борис Трајковски, но ти ќе си идеш право по Христо Татарчев.
Лута храна никако, црвена исто така.. На мм му помогна чај против хемороиди, успат користеше и маст, купена од пазарче од човек кој прави домашни лекови. Исто пријател од тој чај откажа операција бидејќи му помогна. Не станува збор за Скопје, ама распрашај се и таму сигурно има некој. Исто тоалетна хартија никако користење, само влажни марамчиња.
Јакни/скафандер за кучиња со мал раст во Скопје со пониски цени (освен џамбо)? Нарачав од алиекспрес, ама уште ми нема стигнато. Во Фауна се по 3500
Да се избегнува зачинета храна. Виното исто предизвикува ( особено црвено) За хигиена најдобро само со вода миење. Исто кремот AVARICON многу помага. Го има во аптеките.
Нема врска, баш лута храна се препорачува за луѓе кои имаат вакви проблеми, влажните марамчиња се најнехигиенски ни за раце не се препорачуваат камоли па за интимен дел, не ширете дезинформации, помага маст од невен за овој проб , наместо влажни марамчиња подобро е тоалетна натопена со вода и сл.
Лута храна за луѓе со хемороиди? Сигурна си? Јас знам дека се избегнува исто и црвено вино и зачини не.
Преведи го документот каде што ти е терапијата пишана ( извештај од специјалист) на германски јазик и нема да имаш проблем. Јас така си ги донесов, при претрес на граница го дадов документот и немав проблем А за аналгинот можеш да си земеш, не прават проблем
Денешните доктори, чест на исклучоци кога некој ќе им рече дека има проб со хемороиди, чир и сл, ќе речат ни во сон лута храна, никако лута храна!!! Затоа не ни можат да се излечат, доктори кои стварно се разбираат од медицина ќе кажат дека лута храна е спас за вакви проблеми, посебно црвената лута пиперка, која ја активира циркулацијата и ги ''пржи'' ткивата кои висат во дебелото црево и ги чистат истите, затоа и настанува тоа крварење од лута храна, затоа што се прочистува, луѓето кои имаат вакви проб. најмалце треба да се плашат од лута храна, фала богу еднаш имам осетено болка од такви вени и од тогаш немам проб не дај боже тоа на било кој. уште да ти дава некој совет посебно од доктор никако лута храна, ужас