А ти дипломата после за украс ќе ја чуваш или.... Оти нели, небитни детали биле во прашање.... Охххххх...... И после државава не чинела, како ќе чини кога вакви индивидуи се мнозинство!!!
Те подржувам скроз. Бев кнап со испити и време , порачав семинарска а за тоа време 2-3 дена доучив материјал за следен испит и оп-2 муви со еден удар. И како кажав, ја научив , и сега знам сѐ што пишува во семинарската и според мене- презадоволна.
Да само вие сте кнап со време, никој друг не е. Другите изгледа имаме одвишок време Епа кога имам за учење и немам време за глупави семинарски, ниту правам, ниту купувам. Не плачам за повисока, незаслужена оценка. Да, незаслужена штом вие не сте вложиле труд за таа семинарска. Зошто да имате иста оценка со некој кој ем учел ем губел време да направи семинарска. Што се правите толку паметни, да потценувате нечиј труд. Што ние будали ли сме што наместо да се одмориме, ако сакаме повисока оценка, правиме сами семинарски. Се знае како треба да биде изработена една семинарска. И содржински и естетски. До толку ли академски граѓани сте станале, а не ве бива една семинарска да направиме. Па после уште знаете и да се жалите, ќе се споредувате со други, зошто тие добиле 10 поени, а вие многу помалку.
Ова е форум и ќе те цитираат , да може и ќе те пријават дека бараш семинарски да ти прави некој друг, бреј што сте лоши
Јас сум човек кој во живот никогаш не купил семинарска, сам си ги пишував семинарските, правев истражувања при што користев дури и анкети (да, одев на плоштад и ул. Македонија и прашував рандом луѓе за темата која ми беше семинарска), сам си ја правев магистеската (да, 8 до 20 часот од отварање до затварање бев во библиотека) и што корист имав од тоа? НИШТО! Сепак да не бидам песимист единствена ,,корист" што ја имав од самостојното пишување на семинарски (не беа бодовите оти имав бодови и онака за 7-8ка) е да се пофалам вака јавно дека САМ сум си ги пишувал семинарските и магистерската. А, дали се каам поради тоа? ДА. Кај ми беше паметот додека бев студент, додека колегите си купуваа семинарски (тогаш беа по 200-300 денари), јас по цела седмица се изолирав и се посветував на наука, и уште да е иронично од денешен аспект не се ни сеќавам на што тема ми биле семинарските по сите предмети, а камоли на содржината од самите семинарски. Мој совет до тие што се студенти, факултетот ви е потребен заради диплома, а занаетот нема да го научите на факултет туку после факултет кога ќе се соочите со реалноста, единствено добро нешто од факултетот е да стекнете некоја теоретска основа за да после полесно се ориентирате додека преку пракса го учите занаетот. p.s. Крај краева на некои пишувањето семинарски им е занает.
Даст мене во Германија мо стигнаа пратките беа порачани на 5/6 јануари а ми стигнаа на 5 фервруари јас мислев дека нема да стигнат поради корона ама ете стигнаа. Барем сега за сега не се стопирани тука. Некаде прочитав дека zoll биле вакцинирани против нешто овие у dhl не. И им било кажано дека нема место за паника дека можат да се заразат со корона преку пратките.
Можно е да те казнат. Јас го немав сменето само нркои 10м од како сменив документи па ми рекоа дека ме следи казна и имав само еднаш излезено од државата , ама као ај ќе ти простиме ова можда не си знаела дрн дрн дали дека сеуште свежо беше па затоа инаку 3г се многу. Добро а овие од приватна што имаат повеќе исположено од државна квота шти не ги преместат во државна .
Вака, сега сум невработена. Се пријавив во Агенција за вработување. Дали имам здравствено осигурување? Ако не, каде во Скопје се наоѓа фондот за здравство? Што ми е потребно да се пријавам?
Здравство со агенција за вработување нема поврзаност провери на мое осигурување онлајн дало имаш уште здравство ама би требало да имаш. Или ако немаш одиш во здравство кажуваш дека си под агенција и пак си и амаш здравство.
Видов погоре 400-500 евра Во ред можеби баш таа раса ја сакаш а шовикаш за посвојување ? Ке ја добиеш истата љубов верувај ... ^.^ сепак доколу си во можност исполни си ја желбата.. Јас само сакав да кажам
Дечки кога сакам да се најавам на систем на УКИМ ми дава невалиден обид за најава, а точен ми е и pass & username
Ви благодарам девојки @TutiFuti Што значат овие кратенки? Кај ЕМБГ внесувам матичен, но не ми се внесува.