Кој ти рече? Јас во септември обновив лична карта со неколку месеци изминат рок на траење, никаква казна немаше.
Се казнува 100%. Јас бев еден од тие што ги казнија. Отвори на правдико ќе видиш во законите што пишува.
А има исклучоци за некого или како? -.- Јас тврдам дека не платив казна, ниту познавам некој во оделот за лични карти нити ништо. ЛК истечена во април, обновив во септември. @СуперДевојка Сериозно?
Од 20 до 80 евра е казната, нема врска платата, сеа проверив. https://akademik.mk/servisni-informacii/zamena-na-lichna-karta/ Ваљда у мојот случај, не забележале.
И јас не платив. Отидов да си ја земам новата лична карта и човекот на шалтер ме праша зошто сум вадела нова, а јас пресигурна во себе: Ради нова адреса Он ми се смее, јас му се смеам Се симнувам по скали, гледам старата не важела веќе 2 месеци, убила ме моја срамота
И јас се изнасмејав со човекот на шалтерот, дури се шалеше вика а ти очигледно од април ја немаш користено личната карта ( беше септември ) реков у странство бев, со важечки пасош. Ете, сме имале среќа, кога прочитав тука 80 евра казна морници ме полазија
Ми треба совет од некој од Битола што познава или се разбира од правење детски куќарки ( од дрво) за деца . Пишете порака
Здраво на сите ако може некој да ми објасни за што се работи. Вака имам картичка на телеком на магента сум и има таму некои дополнителни трошоци и се наплаќаат ако може да ми обајснете за што се работи ако знаете. Ви благодарам