Има ли сега полагање тестови за возачка? Гледам часови се возат. И дали може да се извади лекарско сега?
На патот за Галичник мислам беше клубот за јавање. Во близина на поштата во Маврово има туристичко биро, тоа е дрвена куќичка. Таму поточно ќе ти кажат за било какви активности.
Дали ако си незадоволен од некоја услуга од мобилен оператор може тоа некаде да го пријавиш? Во АЕК? И дали некој ако пријавил добил нешто од тоа? Бидејќи деугарка нарача онлајн телефон и сега скоро три недели поминаа, а од телефонот ништо. Парите се уплатени. Во оналјн продажба врти по цел ден никој не и се јавува. Во обична корисничка поддршка и каживаст дека има можда некој проблем не знаеле каков и никако да се реши проблемот.
Тоа не е незадоволство, тоа е кражба. Има доказ дека платила? Потпишала договор? До кој датум и кажале дека ќе го добие телефонот?
Има доказ да, и стигна и порака дека направила трансакција и ако извади извод од банка исто ќе може да де докаже. А телефонот и рекоја дека ќе го добие од седум до десет работни дена. Тој период помина. Договор си има само за претплатата која ја користи, а ова е настрана од претплатата, онлајн купување е.
И рекоја за 10 дена или има на писмено? Ако има писмено нека тужи. Нема фајде од аек маек, адвокат и нека тужи.
Нека се јави во државна пазарна инспекција да види што ќе и кажат. Од кај го има нарачано телефонот? И нека отиде во салон да види таму што ќе и кажат. Мора да и го реши некој проблемот.
До колку пари е лимит на трансакциска сметка да се стави а да не треба да се приложува потекло на пари?
Нова сум на форумов и не знаев каде да го вметнам прашањево, па морав овде Сакам да прашам дали некој знае соблекувалните во City Mall дали се отворени или сѐ уште се заклучени??
Па не сум сигурна, затоа напишав мислам. Или 10 или 15 000 евра беше ама и на шалтер во банка можеш да прашаш чисто информативно, ќе ти кажат најточно.
Ако е внатрешна не е скапо околу 100 ден. Мене во Битола 50 ден ми имат наплатено. Знам дека ако е надворешна гума скината тогаш е поскапо не знам колку пари би било тоа, немам досега тоа менувано.
Нели е пред Македонска граница ова, на територијата на Дојран? Ај и да е со пасош дали може сега да се оди кога границите се затворени?