За неколку минути имаш поголемо количество топла вода. Нема голема философија. Се собира талог после одредено време користење. Вриеш вода со малку лимон (или малку оцет), вриеш еднаш, два пати за да излезе миризбата од лимонот, миеш со средство за садови и продолжуваш со користење. После видов дека бараш искуства - било кој да го земеш нема да згрешиш, нема мнгу разлики освен во цени.
Може. На страната на пошта си имаш и калкулатор, си избираш земја, писмо/пакет/печатен материјал, тежина и ти дава колку ќе те чини
Поранешен кафич пошта. Инаку џабе ќе одиш. Јас се запрепастив кога отидов, како во Индија да сум дошла. Се е затворено со најлони и доста работи беа поскапи. Освен ако не ти е во близина па почесто да одиш и да начекаш.
Девојки, околу паѓањето од државна во приватна квота, за секој предмет имаме три шанси да полагаме(јануари, јуни и септември). Доколку не положиме три пати тогаш паѓаме во приватна? И 50% од предметите треба да бидат положени само во првиот рок(јануари)?
За да останеш во државна квота треба да имаш положено 50% од предметите за тој семестар ( ако запишуваш зимски семестар треба да имаш барем 50% положено од претходниот зимски семестар, така и за летен) и да не запишуваш еден ист предмет по трет пат.
Провери на slikarskipribor.mk имаат и продавница на Партизанска, Офис плус и сите поголеми книжари треба да имаат.
Се мисли на три пати запишан предмет. т.е. ако предметот ти е од зимски семестар и го запишуваш во три наредни зимски (презапишуваш) , третиот пат паѓаш во привтна квота. Тоа не е полагањето, ти во сите презапишувања имаш можност да го полагаш предметот минимум три пати.
Дали има тука некој од Струга (или има близок) кој работи во аптека. Нека ми пише порака сакам нешто да прашам. Благодарам.
Имавме сличен земено за големиот кога беше помал. Играчка е, не дека се гледа нешто wow. Не зголемува многу.
Moжеби е малку смотано прашање ама ми треба од картичка на нлб да видам SWIFT/BIC код и IBAN. Како да знам кој е кој на картичкава? Или треба да одам во банка да ми кажат?
Kade vo Skopje ima prodavnici za slikarski pribor? Mi trebaat hitno planta i boi, a ne sakam on line oti se ceka tri dena.
За свифт и ибан треба девизна сметка. Нема врска со картичка. Кога отворате во банка, они ви даваат податоци. @sweet-cherry
Пробај си оцет и лимон и шпакла. Јас имам стакло во туш кабината и од водата ми остануваат бели точки, па со оцет и лимон се чистат многу брзо.