Имам извадено нова лична карта, на која имам сменето лични податоци. Кажете ми за ажурирање на лични податоци во нлб, мора во експозитура да одам или може телефонски да средам? Пробав преку апликацијата, ама не можи, ми пишува 'посетете ја најблиската експозитура'. Бројките на позитивни секој ден се сѐ поголеми, гужви во банките има постојано, а јас сум бремена, ич не ми се шета низ луѓе.
Оф Фала ти. Ќе треба да поднесам и барање за нова картичка или можам старата да си ја користам до истекување?
Ми рече старата до истекување, па новата ќе биде со новите податоци. Ама види вработената е малку смотана во банкава кај што одам и неколку пати дупла работа ми прави. 4 пати ме враќаше за нејзини грешки и не признаваше. Прашај си за сигурно.
Може некој да ми ја објасни постапката во врска со дипломскиот труд, што како треба да се прави. Оваа година сум апсолвент, па не сум запознаена баш најдобро.. Инаку на УГД сум, Економски.
1. Бираш тема и ментор. 2. Пополнуваш документи за дипломска кои се земаат од студентски. 3. Уплаќаш соодветната сума што ќе ти ја кажат од студентски. 4. Од студентски ти го проверуваат досието и ако е се во ред со истото добиваш датум од менторот за одбрана.
Kazuvajte care masinata za sadovi nekako ne mi gi mie ubavo sadovite edni mieni edni nemieni smeniv tabletki pak isto inace masinata e Telefunken. Kako ja odrzuvate masinata sto da proveram da ne ima nekoj problem?
Не може да те вработи поради тоа што си сеуште студент. Хонорарна работа ти треба, а за тоа менаџерот што ќе одлучи, зависи од фирмата.
Онлајн може да ги смениш податоците. Јас така направив кога ја сменив личната карта, немаше никаков проблем. Ќе одиш на страницата https://nlb.mk/ и ќе кликниш каде што пишува "Ажурирајте ги своите податоци" и можеш да ги промениш. Само, тоа да го направиш во работно време, од 8-16 часот, во спротивно ќе ти вели дека има проблем.
Кај мене исто, некои апп воопшто не ми ги отвора, на инстаграм не ми отвора пораки а на вибер не можам да зборувам со видео кол.
Можеби не е соодветна темава,но сум многу изреволтирана и незнам каде да се изјаснам..Форумов многу го сакам и го следам долго време,но од манијаци и манијачки што пишуваат во лп кога ќе коментираш во некоја тема живот се нема.И тоа се за некој сексуални работиДали и на вас ви се случува истото?