Ситуацијата е следна: од 29ти март до денес, немам интернет и телевизија. Секој ден се јавувам во Телеком да пријавам дефект, секој ден нов изговор. Потоа стигнува порака дека проблемот е решен, а не е. Верувам дека знаат каде е проблемот ама или не сакаат или не можат да го решат. Ги користиме нивните услуги уште од самиот почеток, за пакетот месечно плаќаме 5000 денари и мислам дека ваквиот однос е тотално некоректен. Барем да знаевме кога и дали ќе го решат. Пола од нас работат од компјутер или слушаат настава. Прекинивање на договор не е можно, нели се плаќаат пенали. Прашањето ми е, што чекор да се превземи бидејќи еве со нив нема разбирачка, јавувањето во кол центар се покажа како неуспешно. АЕК можеби? Не знам веќе каде да се обратам...ако има некој познавање или сличен проблем.
Многу сум изненадена од постов. Кај нас секогаш кога имало проблем веднаш доаѓале екипа да го средат. Сте пробале да отидете до најблискиот салон и да побарате некого?
И кај нас досега било така. Ќе дојдела екипа и ќе сределе во рок од 24 часа. Но овој пат не, во 10 дена дојде еднаш екипа, сменаа модем и заминаа со зборовите јавете ми се ако пак има проблем. Проблем имаше по нецели 10мин, а телефон не кренаа. Во салон не сум била, ќе пробам но веројатно ќе е исто. Не ни' е проблем да почекаме ни 10 ни 20 дена да решат, проблем е што ништо не кажуваат и само не мотаат. Не можи 5000 денари во воздух, додатно и нервите.
Почекајте до утре, ако нема екипа повторно или бараат изговори одете до салон. Туку кај нас беше друг проблемот, не беше грешката од нивна страна туку од наша, поточно скинат кабел беше, немавме нет воопшто ни тв ни ништо, ни сменија рутер, по ден два пак исто, на крај го најдоа проблемот. Проверете дали сите кабели се добри, да нема испрекинато нешто.
На упатот ви пишува за каде е, која клиника. Приоритетните обично одат после мој термин, мислам после 1 часот. Во повеќето клиники, на шалтер ви закажуваат во рок од 7 дена кога да дојдете
Знам тоа ама прашањето ми беше дали примаат бидејќи со приоритетен таму не сум отишла кај нас на пример во Јане Сандански со приоритетен ги враќаат пациентите.. Не ме разбравте изгледа убаво прашањето ми беше дали некој бил со приоритет во поликлиника Букурешт бидејќи како што напоменав неколку пати се има случено со приоритетен упат да вратат пациенти од Јане..Иначе секако си пишува на упатот која клиника , не се разбравме баш нај
На секој струјомер имаш легенда. На екранот ќе си чекаш шифра 1.8.1. за скапа струја, 1.8.2. за евтина струја, а 1.8.0. е вкупно потрошена струја.