Ако останеш 90+ денови во ЕУ држава, кога ти ставаат црн печат ти забрануваат патување неколку години низ цела Европа или само таа одредена држава?
По некоја логика забраната е за цела Европа затоа што станува збор за 90 дена во ЕУ. Сепак не сум 100% сигурна ама нема логика ако останеш 90+ дена во Германија да добиеш забрана само за во Германија, а да можеш да патуваш во Австрија. Тогаш исто како да не постојат тие 90 дена за во ЕУ.
Здраво на сите, сакам да ве прашам дали некој од вас познава мајстор за бела техника ( конкретно за фрижидер) затоа што ми се расипа,а едни викнав што ги најдов на оглас на пазар 3 и само пари ми земаа, а ништо не направија.
Зашто не можам да направам е маил, нон стоп ова ми се појавува, ако некој знае? Spoiler 500 Došlo je do greške. Nismo mogli da pronađemo poštansko sanduče za ovaj nalog. Ili nema poštansko sanduče ili nema dodeljenu licencu. Da biste ga popravili, obratite se administratorima e-pošte i zamolite ih da vašem korisničkom nalogu dodele važeću licencu pomoću M365 administratorskog portala prema uputstvima Dobijate grešku „Poštansko sanduče nije pronađeno“ u sistemu Outlook na vebu?
Некој да препорача апаратче за вертикално пеглање? Мало, практично ми треба за да испеглаш маица пред да излезеш, класична пегла веќе имам.
Во полето кај што треба да го пишува името на професорот....не стои името туку пишува нема професор...зборам за во е.индекс
Знам некој го менуваат пасошот или име ,презиме и пак влегуваат без проблем.Ако ти имаат ставено печат,ако те интересира кажи ќе се распрашам поточно.
Можеби на тие што не им ставиле печат,само седеле повеќе. Знам многу случаи,по три пати сменаа презиме и влегуваат за работа,Македонче бе снаодливо да преживее.
Каде се издава доказ за работно искуство во струката и лекарско уверение за општа здравствена состојба потребно за вработување?