Не знам дали е ок темава да прашам.Ама овде ќе пишам.Дали е започната лотаријата за добивање на виза за во Германија?
Едно прашање, Сега во март ми истекува личната карта,исто така пред една година го променив местото на живеење.Е сега прашањето ми е дали за да го променам местото на живеење на личната карта потребни се и други документи да вадам или доволно е само да ја запишам новата адреса на живеење на документите за личната карта? Благодарам!
Што би купиле за подарок на дете кое полни 2 год, најблизок круг? Точаци, тротонети такви работи има.
Играчки преку кои би можело да учи - бројки / букви и слично или некоја табла (од оние поголемите на собирање) да може да пишува / црта. Или пак некое меко плишано ќебенце со некои цртани ликови што му се омилени, пижамчиња... тоа се сепак работи што би можеле да ги користи / носи подолг период.
Јас уште едно прашање Ова значи дека не ни треба дополнителен ПЦР ако сме вакцинирани? Само со сертификатот се влегува?
Ви се отвора ли вас линков? https://www.soprevod.net Јас од вчера вечер и еве денес цел ден не можам да си ја гледам серијата