Играчка соодветна за возраста или облека. А, за пари одреди сума според можностите.Во моја околина даваат од 500 денари нагоре.
Можеш и тоа и тоа, зависи колку си блиска. Најубаво е да прашаш што им треба или да дадеш пари. Сите пари до денар и евро му ги ставаме на сметка. Подароци некогаш погодени некогаш утнати. Пари сме давале 50 евра. Или повеќе на кум/ старосват.
Најдобро пари верувај, за играчки баш деца на таа возраст и не знаат нешто многу да се заиграат. Е сега колку тоа зависи од твојата финансиска ситуација, кај ептен блиски ако одиме двајца, минимум 50е би дала јас лично
Ако ти се доста блиски, прашај што им фали или ако планираш да купиш нешто, прашај дали го имаат тоа. Ако не, пари..
Што да им однесиш нема да згрешиш, можиш да купиш облека, играчка за одредена сума на пари, можеби нема да се израдува детето за облеката али за играчката ќе биди радосно сепак е негов роденден, а сите знаеме на што се радуваат децата.
Во таа фаза се, фаза на истражување, пластични садови, шишиња, пластични кутии, чешел. Кога ќе помини таа фаза идат коли, кукли, барбики
Здраво, доколку на оглас пишува работно искуство дали тоа подразбира и работно искуство како стажант и издадена потврда од институцијата за стекнато раб искуство или работно искуство подразбира само работен стаж кога си пријавен во пиом? Може ле некаде да се провери точно? Фала дечки
Дали некој (во последно) праќал пакет по пошта во подалечна држава? Каква е процедурата, колку би коштало ако внатре нема многу вредни предмети? Има некои ограничувања?
Цените во последно се астрономски. Јас едно писменце што праќав до другарка во англија ме кошташе 500 и нешто денари, а внатре мини обетчиња имаше, бижутерија. Гледај паковчето да е помало и поефтино. Понекад мислам дека цени од гз вадат за праткиве.
Уф. Јас сакам пакет да пратам со неколку работи што ги има само во нашата држава. Ништо посебно вредно. За Русија сакам да пратам конкретно, а и ко што видов ја има на списокот на држави каде може да се праќаат пратки, ажуриран пред 5 дена, значи ситуацијата не би била проблем. Само сакав да знам за процедурата и колку да очекувам да ме кошта отприлика.
Има калкулатор на поштата на сајтот, можеш да си пресметаш точно колку ќе те чини. Внесуваш грамажа, држава, вредност и ти дава цена. Вака што имам праќано мислам дека за 1кг. до Русија ќе те чини над 1000ден.
Ако се јавиш на поштата они можат да ти кажат точно. И да знаеш во некои држави не можеш да пушташ snacks, така да јави се и информирај се добро. Мене првично ми рекоа околу 120 денари ќе кошта, одам лично и ми дадоа тотално трета цена И бтв, мерат на вага.
За патување надвор од државата со малолетно дете освен полномоштво од сопругот друго што ми е потребно?