Не му верувај на чичко гугл, лаже -од македонски на латински дава превод-Clepsydra, - од англиски на латински-arena vitrum (vitrum-glass што доаѓа од sand glass), - од српски на латински-arena horologium (што е најточно ако земеме буквален превод: песчани-harena и сат-horologium), - додека vigilia е - watch, но не како часовник туку како во превод-"види"-гледа. Не знам ти како си го напишала на македонски, но преводот ти значи-песок гледа
Можи сум офф топик, ама се надевам нема да ме избришат, оти стварно не знам кај да го поставам прашањето. Кај се продават медицинки обетките шо со пиштолче се дупат ушите? По златарите има? Кај можам да најдам во Битола?
знам дека е смешно прашањево, ама една госпога вчера ме замисли, па решив да прашам тука што е разликата на Космо и Космо тинекс? зарем семејството на градоначалникот не се сопственици и на двете? звучи ко да сум од друга планета знам
прашањето малку може глупо е но дали знае некој дали мозам да најдам во цвеќарите борчиња што се засадуваат во саксии и малку што растат мн.ми се убави од цвеќари ќе можам да купам има ли?
Има повеќе карго-вци (експрес,експерт,брза пратка и други). Мене еднаш ми праќаа преку едно карго што се наоѓа во близина на зградата на МТВ ама пратката ми ја донесоа до дома за 100 денари, од друг град во Македонија. Цената зависи од големина/тежина на пратката, дали се зима од врата или се носи до кај нив, дали се носи на врата или се зима од кај нив...
Летоска се движеше од 90, па нагоре, докај 100. Ама зборам за летоска, сега врска немам, можеби е покачен, можеби не. Тука па на странава, пишува 59 денари, сега што е вистина... незнам. Само знам дека во маркетите на Тедико, беше по евтино. http://doma.mk/artikal.aspx?ArtikalID=13830
Огласот за практиканти во Тутунска банка важи само за Скопје или и за другите градови? ве молам за одговор итно ми е
Дали некоја од вас може да ми посочи сајт за мебел, поточно барам петосед, по пристојна цена, не апла луксуз.
Како можам да ја намалам големината на сликите? Сакав да ставам неколку фотографии во Ваши лични "професионални" фотографии, ама ми кажува дека фајлот е преголем
Јас кога го поставив истотото прашање тука, Elennaa ми даде ваков одговор. Сега и јас на истиов начин си ги смалувам сликите, па пробај.
дали со црна боја спреј ја чевли би го решила проблемот со едни мои кремов со црно боја чизми?на некои места се крем и сакам цели црни да ги напшравам или џабе ми е ќе се избрише бојата што велите?