Ако некој знае нека ми одговори на прашањево, ако некаде се вработам дали ќе можам да добивам семејна пензија?? и што документи ќе треба да приложам? Потврда дека сум вработена таму и таму или...?? Не сум пријавена ни во агенција за вработување. Не сакам да студирам(пред 2 години се запишав на приватен ни прва година не ја завршив, ми киснат документите таму), друга опција за добивање на семејна пензија???
Види на страната за ел.закажување кога има слободни термини можиш да провериш или да се јавиш ќе ти кажат
Успеав да закажам за две недели, во исто време пасош и л.карта. Дали истата слика ќе се употреби, и која е цената сега за пасош?
За првото прашање не би знаела, но најверојатно чим така ти закажале или ќе те сликаат 2 пати хаха, а за цената за пасош, тука ова го пишува. https://mvr.gov.mk/upravni-rab/1
Јас закажав онлајн пред еден месец. Одма се закажува, одиш на страната и пополнуваш. Звонев тогаш 100пати и никој не ми се јави и електорнски си закажав.
Мислам дека семејна пензија од родител, има право да користи дете до 26 години, само ако е студент. Ако се вработиш, сигурно не.
За да користиш семејна пензија треба да си студент, ако си вработена нема да можиш да ја користиш, се зема до 26 години, знам некои запишуваја и втор факултет само за да земат до 26 години