Здраво, може не е за тука прашањето но да си прашам. Може ли некој да ми ја објасни целата процедура за качување во авион, од моментот кога стигнам на аеродром до качување. Прв пат ке летаме и само знам дека 3 часа порано треба да стигнеме на аеродром.
Дали може некој да ми каже како да направам Page number во Word ама само да ги нумерирам потребните страници,а вака како што сега е правам сите страници ми се нумерираат вклучувајќи и насловната ,а не треба насловната. Фала ,доколку знае некој да ми каже
Дали знаете дали има организиран превоз од некое место до аеродромот во Скопје?Летам со Wizz Air.Имаат ли понуда?
Дали некој знае што ми треба за да купам производи на рати во сетек ? Дали треба некои потврди или само лична карта?
Spoiler Мислам дека на Скопскиот аеродром нема потреба од 3 часа претходно, нема гужва, а и нема шо да се прави, ќе се изначекате. Ама ако ти е прв пат можи подобро порано. 1. Ако не се чекираш онлајн, тогаш ќе треба таму. Кога ќе влезиш одма тука ти се шалтерите за чек ин. Ќе си ја најдиш компанијата со која ќе леташ, пишува над секој шалтер, ќе одиш на тој шалтер. Куферот мал до 10кг и една торба мала ако не се лажам, ќе си ги земиш со тебе. Ако имаш голем куфер ќе треба да го чекираш и него. 2. После, има скали на средина на аеродромот, го скенираш пред нив бар кодот од бординг пасот за да можиш да продолжиш. 3. Ќе се качиш горе, следно е пасошка контрола, ќе ти проверат пасош. 4. Security check - на лентата оставаш багаж. Лаптоп, телефон, апарат ги вадиш надвор од куферот, има посебни садови каде шо ќе ги ставиш. На тебе гледај да немаш нешто метално оти ќе свири. Јас често со чевлите грешам. Ако носиш рачен часовник, колан, монети, исто ги вадиш од себе. 5. Кога ќе те проверат последна работа ти е да најдиш излезот од каде што ќе полетува авионот. На картата ќе ти пиши бројка/буква, то да го бараш. Ќе почекаш да го отворат (30min пред полетување), ќе ти проверат уште еднаш пасош и тоа е тоа. Толку се сеќавам, нека надополни некој. Знам колку паничам пред секое полетување, мислам дека нема да се снајдам. Ама аеродромите ми се најорганизираното нешто, нема шанси да не се снајди човек, особено Скопје дека е мал. Само следи знаци!! Spoiler Мислиш од Скопје до аеродром? Ова го имам, дали е вака уште не знам.
Ти благодарам,а да те прашам уште нешто,што се мисли под техничко средување на дипломски труд во Word,се ми е средено ама буквално се според инструкциите за дипломски труд,само не ми се нумерирани страните?Фала
Има, јави се на бројот што е напишан кај bus shuttle на страната на TAV и ќе ти кажат во колку и каде
Help, go izvadiv telefonot od polnac i polnacot od steker. Edniot zabec na polnacot shto vleguva vo stekerot ostana vnatre. So raka ne smeam ni da pomislam da go izvadam zatoa shto odma ke me fati struja Kako da go izvadam? Shto da napravam?
@Doc Ти треба потврда за редовен работен однос, потполнета од финансиската служба на фирмата во која работиш. Со неа во Сетек, другото они ќе завршат и ќе си земеш што ти треба на 12 или 24 рати.
Фонт Times new roman најдобро. Големина на букви 12. Наслови, поднаслови, набројувања со соодветна големина и нумерирани. Проред 1,5. Порамнет текст од двете страни. Во header насловот/темата. Во footer, фусноти со мали букви. Табели и слики визуелно да изгледаат убаво и прегледно.
Студент сум и најдов работа која според договорот би траела до Октомври. Тогаш таман ми започнува семестарот. За да ме вработаат ваму прво треба да се пријавам како невработена во заводот. Редовен студент сум, мојот факултет не нуди вонредност. Дали ова би влијаело врз моите студии? Некој да ми објасни?
Не. Мојот факултет немаше вонредни студии, а имав многу вработени колеги и тоа паралелно. Но, за стипендија можеш да имаш проблем ако сакаш понатака
Па студент си на факултетот, а ќе бидеш пријавена во работен однос во АВРМ, различни институции се. Може да ти пречи само доколку користиш студентски кредити или соба во дом, па да не можеш да аплицираш заради приходите кои ќе ти бидат качени. Не се сеќавам точно, ама порано имаше услови околу висината на приходите на фамилијата на студентот кој аплицира за овие работи.