Имам компјутер со плазма LG екран. Веќе 8 или 9 години не ми работи компјутерот. Пред некој ден го најдов и ги поврзав каблите за куќиште и екранот. Го уклучив компјутерот но цело време се рестартира и ми се појави нешто на екранот шифри и бројки некои. Каде во Скопје можам да го однесам куќиштето на сервис, тоест во кој сервис, со оглед на тоа што сегде работат само со лаптопи...?
Женски хелп! Каде да купам машки летен шешир, освен чаршија? Дали имате негде забележано нешто вакво? Се утепав од барање
Да се убив денес од барање затоа што ме збуни прво обезбедувањето па потоа дечкото од дм. И двајцата ми рекоа дека е тука Шатци и затоа прашав на форумов. Ама после пола саат вртеење кругови си отидов до буњаковец
Има еден предобар сервис позади универзална сала, спроти градинката. Не се сеќавам на името ама во тие куќичките е. Најди на гугл мапс. Брзо ефтино и квалитетно на нас од анхоч или amc ни ги препорача некој. Едит: Алкон се вика сервисот.
Zdr sakam da prasam za skopje za voda kolku bi bila smetkata odprilika Dali ima razlika stan ili kukja? Sakam da prasam za student odrilika da znam... Dali kanalizacija gjubrarina "komunalno" e zaedno ili toa e posebno ?
Заедно е, 250 е ѓубретарина за стан горе доле. Со се вода некои 700 до 1000 денари месечно. За куќа е поскапо, по квадрат се наплаќа ѓубрето
зависи од зграда до зграда, кај мене година дена не дошол јас сам на интернет си пишувам колку сум потрошил
Unpopular opinion, ама…Можеш да переш и чистиш и се. Не знам како во 2022г кога машината пере, а не ти на селската чешма, перењето не се практикува на празник. Идејата за неработење на празници е луѓето со мирно срце да ги остават работните обврски и да одат во црква, да се посветат на молитва, духовност и слично. Доколку не практикуваш пост, одење на литургија, славење на празникот, не си ја мачи душата дали се перело или чистело. Тоа е само еден мал и занемарлив дел од чествувањето на празникот.