Да додадам. Јас секогаш во водата ставам коцка за супа да зоврие заедно со водата. Пак ја ставам кесичката цена неотворена. Некаде 15-20 минути се вари. Дополнително понекогаш од кога ќе свари ставам и златна мешавина и таа претходно сварена или друг вид на зеленчук.
Кесичката е со многу ситни дупчиња. Влегува вода внатре инаку не би можел да се свари оризот. Кога е готов, се вади кесичката со вилушка и се цеди од водата па се става на чинија. Се сече кесичката и се истура оризот. Јас во водата ставам само сол
Наместо други зачини. Оризот сам по себе не содржи никакви зачини. Можеш и само со вода да го вариш, па потоа по желба да ставиш сол, бибер, кари или што и да ти е по вкус.
Мене овај ориз ми е незаменлив. Јас можам и без ништо да изедам цела кесичка. Читам ти пишале како да го спремиш. Земи еднаш и пробај, нема да згрешиш. Многу повкусен е од “обичен” ориз.
Нема термини, се чека по три-четири месеци, нажалост. И овде прават приватно ама само на одредени делови од телото.
Да, се чека повеќе. Некогаш, на среќа бргу се наоѓа термин Инаку, прават приватно и во Мегамед во Скопје. Таму ги праќаме итните случаи.