Луѓе дали сте запознаени со мерката на Владата (ако воопшто и постои таква), доколку вработиш младо лице или го пријавиш како практикант, добиваш помош од државата, т.е ти се исплаќаат средства за плата на вработениот/практикантот? Не најдов информација во врска со ова а сум слушнала нешто.
Да постоеше вакво нешто, јас го искористив пред неколку години, три месеци ми траеше, дали уште постои оваа мерка прашај во агенција за вработување
Инстаграм цело време заебава. Пола од пораките сад ги видиш, сад ги не видиш. И пораки од пред пола саат сега ми стигаат. Аха да, и нон-стоп кочи.
Да постои. Има кредит за вработени кој го враќаш подолг период со многу мала каматна стапка, а има и мерка преку UNDP за практиканти, 3 месеци по 9.000 ден им плаќаат.
Во вторник мислам дека е најевтино, 200 денари за 2Д проекција. За останатите денови не би знаел, а за храна и пијалоци изгор е.
Во вторник кога се паѓа празник цените се како за викенд. Мислам дека е 280 за 2D проекција. Во среда е 250 денари ама имаат некој попуст ако плаќаш со виза картица еден билет е гратис. https://www.cineplexx.mk/mobile/Con...s/specijalni_nastani/Dvojna_sreda_Visa.mk.php
Овие трошат најмногу подобро е друг вид на греалка, инаку треба да има во алфи центар, електрометал...