Некој да бил во Романија- Букурешт преку агенцииве со бус? Да сподели како е и дали вреди дали има време да се види се што треба покрупно.
Вака, треба да префрлам пари на сметка, правно лице од мојата сметка. Сметката на правното лице ја имам на ливче. Дали морам да пополнам уплатница или можат вработените да пишат во компјутер мои податоци, пошто веќе сум депонент кај нив и да завршат работа?
Чим си депонент во банката во која ќе извршиш уплата вработените на шалтер ќе завршат работа без да пополнеш уплатница
Здраво, ако знаете некој што изработува прстени за салфетки за слава да ми даде број за контакт или да ми посочи некој што изработува.
Замисли, толку таа на шалтер беше упорна, а знаев дека можам без уплатница, на крај морав бурно да изреагирам и заминам. Безобразлук невиден. Денес ќе одам пак, без уплатница. Што не побарав шеф на смена.... Не дека сум безобразна, ама очигледно треба да си дотолку безобразен во државава и дрзок. Требаше да им се развикам.... Ќе кажам НЛБ ТУТУНСКА. Срам да ви е. Ај, јас млада ќе ме вратат, ами постари лица..
Мислиш тебе срам да ти е. Знаеш што ќе се случи ако она ти ја пополни и згреши? Она ќе биде крива. А ако има грешка во твојата пишанка ти ќе си бидеш крива. На вработените во банките изричито им е забрнето да пополнуваат баш од таа причина. А па и тебе што па толку ти е тешко да пополниш. Инаку развикај се слободно.
Нема обврска да ти пополни, напротив согласно законот клиентот доставува пополнет платен инструмент, банката само да го обработи. Како што кажа ванабе ако има грешка ќе го кривите вработениот, а не му е обврска
А не може ли да згреши напишана бројка? Кога стрина ми уплаќаше на уплатница, пошто е правно лице, уплатата појде на грешна сметка, па 300 узбуни беа. Како и да е, и вака и така се греши. @wannaBeMomma @Marble така е, во право си, изгубив само нерви и време.
Една бројка ако е не може ни да пројде налогот заради модуларни контроли. А ако,се згреши цела сметка тогаш веќе си одговара клиентот, не може банката да одговара за грешни инструкции од клиент.
Здраво, Да ве прашам, сигурно има некој/а на минималец.. Ме интересира за семејства со 2 деца и еден вработен, дали следува детски додаток? Мислам дека пред да ја зголемат минималната плата, им следуваше, сега незнам како е?