Има во Карес убави, ама и цената е убава https://kares.mk/product/on-the-go/ranci-torbi-kolichki/jet-tweed-joy/
@Hisha Бев да се сликам за пасош па да споделам искуство...го имав испринтано барањето од страната и плус таму пополнив барање за секој случај, кога влегов му кажав на службеникот дека имав закажано преку uslugi.gov.mk и дека имам платено и се, службеникот беше веќе спремен, си го имаше испринтано барањето и знаеше дека е платено вероватно се поврзани со страната...само пасошот и личната карта ми требаа..и баш го прашав дали барањето ми треба испринтано за да знам дали сама да го принтам кога ќе одам да се сликам за лична карта, ми рече ти носи си го, зависи од службеникот дали ќе го има или не, ама самото барање што има код на него е доказ дека имаш закажано и платено, ако го отвори кодот на барањето се тоа му е достапно, значи само тоа ти треба
По закон не смее да ти даде помалку од загарантираната минимална плата што сега е 21 и нешто. 18 илјади беше минимална до пролетта кога сменија
Добро само мене не ми проаѓа времето од коа се смени саатот или шо е работата? шо и да праам, не проаѓа Сега се осеќам ко да е 16ч