А ова исто е т.е. дали се поврзани моЕ-здравје | Електронска дистрибуција на лабораториски резултати (moezdravje.mk)?
Здраво девојки, да не знаете како поминува 7ца за да стаса до Раде Кончар? Или е пуштена улицата пред Jumbo?
Па вчера автобусите не поминуваа пред банка на РМ, зашто од кај Беласица и бул. Никола Карев ја асфалтираат улицата
Треба да платам онлајн нешто за апликација, но ја изгубив картичката од банка. Бев во банка поднесов за нова картичка. Дали може да ми земат пари иако веке немам картичка? Бидејќи пак ми стигна известување дека е направена неуспешна резервација.
Ako е е неуспешна резервацијата, не ти повлекле пари. Веројатно не можеш да напраиш трансакција пошто сигурно веќе е блокирана таа картичка, нели си побарала нова да ти отворат, а старата ја затвараат. Мислам дека друг е бројот на новата картичка, не ти е тебе истечена па да ја обновиш туку изгубена ти е.
А кога ќе добијам нова картичка дали ќе можат тогаш да ми земат пари? Бидејќи други информации ќе има картичката.
Прво сигурно на банкомат ќе треба да ја активираш за да можеш да ја користиш, а и треба у банка да активираш опција за онлајн плаќања, освен ако они самите не ја активираат, знам зависи од банка до банка тоа. И одново ќе ги внесеш податоците на новата картичка за да се изврши трансакцијата.
Ako ja iskoristat na platezen terminal, ne mozat da potrosat pogolema suma od 2000 denari (bez pin) sekoe plakanje nad 2000 denari mora da se avtorizira so pin, opcija za gotovina ne idi vo predvid poradi to so i za suma od 500 denari (gotovina) mora da se vnesi pin. Online plakanjeto e bezbedno, bez tvoj AMIN preku telefonskiot broj ne e vozmozno da se napravi bilo kakva transakcija. Sekoja karticka si ima CVV/CVC broj na zadna strana bez koj nemozi da se izvrsi transakcija (online) ako brojot ne e vnesen. I kako so rekoa pogore, starata kartica se blokira ako e podneseno baranje za nova karticka taka da ostavi ja taa grizha na strana, teraj si go redot po planiranoto, ubav den
Епа срцка не ме фаќај џа збор тогаш, да не те излажам.. види на јсп страната од лева страна имаат известувања секогаш
I se izvinuvam na filozofiranjeto, neubo svativ, mislev zagubena pa se grizite da ne vi ja koristi nekoe treto lice
Дали има некој просветен работник овде да провери дали има стигнато плата? Тетка ми е учителка ја избришала апликацијата па ме праша дали можеби некој има сознание околу тоа