Имам закажано термин за пасош, и сега неможам да си го најдам стариот, се пријавува некаде дека е изгубен пред да одам да се сликам или кога ќе одам на лице место им кажувам?
На самото барање кога го потполнуваш има да заокружиш дека е изгубен и се плаќа таму плус уште неколку за како да се обајви во службен весник и потоа си доплаќаш уште 2000 и нешто за издавање на нов.
@Hisha ако може да те замолам да ми дадеш одговор на едно прашање за онаа старата тема во лична порака тоес ти пишав таму ако можеш и сакаш да ми одговориш
Дали може да се влезе во Србија со пасош Република Македонија, кој сеуште има рок на важност? Знам дека може со лична карта, но ме интересира дали може со пасош, бидејќи станува збор за малолетно дете? Или каде би можела да добијам сигурна информација?
Сакам да нарачам нешто од страните ebay ,aliexpress, alibaba или amazon . Каде стигаат работите најбрзо?
Кога пријавувам во ДРЖАВЕН ПАЗАРЕН ИНСПЕКТОРАТ, дали сум анонимна? Бројот на веб страната не им работи.
Сигурна инфпрмација не може да добиеш нигде. Некој прошле, некој не. Зависи од цариникот. Официјална информација е дека не може Зависи. Али експрес месец дена минимум, зависи од каде. Амазон мислам дека не може да се нарача во мк. Зависи и дали ќе оди преку дхл или обична пошта, меѓутоа три недели минимум
Дали минималната плата ќе се зголеми на 22.500 од март? Не можам да најдам никакво официјално известување, освен објави од портали од пред неколку месеци.
Добар ден ,имам прашње околу дозволениот престој надвор од мк , досега имам остварено 67 дена . Ме интересира дали можам после 90тиот ден да одам во Косово . На кој принцип функционираат бидејки колку што сум запознаена , сеуште не се во шенген зоната .
Од се може. Ако си имала нешто во џебовите, на комшика и се скина од штрафови, маж и имал во џебовите и не ги извадила пред перење.