Дали некоја има користено бубица за испит да ми објасни како функционира оти тешко можам да се снајдам
Здраво сакам да ве прашам каде има нов точак да купиш во Скопје? И како се движат цените? Има на пазар3 ефтини ама од втора рака. Само не знаам колку се исправни. Стварно ми треба ако некој знае нека пише. Благодарам однапред.
Не. Само од понеделник до петок. Ти можеш да префрлиш пари или да направиш уплата, ама парите ќе легнат во понеделник.
Кои се најблиски дестинации за море во Грција каде можам да одам на 2 дена само? И каде можам да најдам превоз до таму? Не сум била, а работам и само викенди сум слободна.
Олимписки регион и на краците, на првиот крак најблиску е. Олимпик Бич, Неи Пори, Паралија, Лептокарија. А на прв крак одма до Солун ти е Неа Потидеа, Неа Флогита, понатака Калитеа, Ханиоти, Пефкохори, Полихроно. Блиску се сите. Поарно на прв крак да идеш боље е отколку местата под Олимп што се. Превоз нудат туристичките агенции, распрашај се, праат тури и еднодневни.
Ако е во истата банка, можеби затоа успеало. Јас во друга банка префрлам и не легнуваат парите во сабота. Исто и сметки кога плаќам. А работен ден е во сабота.
Ако е патувањето поврзано со здравје, да (третман, интервенција во странство). Инаку, никој нема да те спречи на граница секако, ама ако дознаат од работа, имаат основ да те казнат. Не работи трезор во сабота.
За во сабота прашуваш? Било кое време можеш, додека работат банките или електронски, ама меѓубанкарските плаќања ќе се реализираат првиот нареден работен ден (понеделник). На електронското на НЛБ бара да се смени датум на валута за да помине налогот, за другите не знам како е. Ако е на иста банка, ќе се реализира истиот ден.
Самата Банка определува термински план. Комерцијална банка АД Скопје НЛБ Банка АД Скопје Стопанска банка АД Скопје