Кај можам у Скопје да однесам да ми исперат и испеглаат облека очигледно машинава не ми пере добро пошто гледам флеките остануваат
Шо не си купуваш печено? Имаш сегде кај што продаваат готова храна по маркетиве, по кафани и овие само пилиња што печат.
Искрено не. Не давај толки пати за џабе. Мене баба ми ми ги купи и катастрофа се. Имам едно тафче тефлонско од стокомак купено и пет пати е подобро. Нема врска значи. Имам од шатци сто пати купувано и не само парфеми. Космо исто така се супер и имаат поголем избор. Метеор. Спроти дајмонд до тоа за мотори што е. 150 ден и повеќе слики даваат
Епа земи свари еднаш неделно за цела недела, и замрзни. Никаде не сум видела варено пилешко да се продава.
Во фрижидер за одржување само 3-4 дена. Во замрзнувач поделено по порции колку што ти треба трае со месеци. Еднаш одмрзнато, не го замрзнуваш повторно.
Нека го свари, во големо тенџере со вода.Може да го превртува дури врие водата и се вари пилето.Откако ќе се свари, самото месо ќе се одвои од коските.Има ќесички за замрзнување, во нив може да ги стави остатоците од месо и замрзне.
И јас сум замрзнувала така во ќеси за замрзнување, ама печено, може и варено така, ќе стои во замрзнувач со месеци.
Во принцип, од тоа колку труд ќе вложиш во обработката на месото(дали ќе е варено, пелено) па се до начинот на складирање пак зависи од тебе(тој што го припрема).Да не се ситничарам, до нејзе е кој начин ќе го одбере и колку нерви и трпение има...