Вака сега, Тиндер е океј, ништо посебно, најкористена апликација кај нас и имаш мажи за скролање до утре сабајле, едно 1000-1200 акаунти сигурно (Жени има до кај 200 преку сила). На тиндер а и на сите платформи, запечените праат скрол на десно на сите, па кај фати јадицата фати, затоа нека не те чуди ако му мавнеш на некој скрол десно и те одјебе или избрише. Верификацијата им е ужасна, а банирањето можеш да го бајпасираш со компјутер и 10 минути мака. Бамбл е многу помалку користено, ама луѓето на Бамбл се сите вистински, имаат многу квалитетен систем на верификација и ако некој користи туѓи слики или слики кои не се од лица/луѓе, го затвора профилот и корисникот мора да го потврди со сопствено лице, па потоа сите слики на профилот ги филтрираат со тоа лице. Еве ќе ти кажам и headshots од познати ги фаќа како фејк профили. Дополнително, тука прва пишуваш ти, и имаш лимит од некои 24 часа да пишеш пред да ти се изгуби мечот. Обично жени нови имаат фрка и мислат дека треба да им се пише лол. Дали вреди? Пошто ги знам многу од запечените на Тиндер (јебига скролавме со другарка), 90% се шлајм, од другите 10, 9% се онака и тој 1% е океј луѓе. Бамбл е подруго, и квалитетот на луѓето е малку повисок. Предност на социјалниов тип на дејтинг услуги е тоа што си на чисто, кој што сака, како сака, дали е слободен или не, ама па рачунај дека секој еден на нив ќе се претстави во најдобрата можна слика, дури и во лажна слика за тоа кој е и што прави со животот. Пробај, ќе ти биде интересно.
Дали може да отворам штедна книшка во банка каде што немам трансакциска сметка? Се плаќа нешто или? Ама подоцна планирам да извадам таму сметка, односно да се префрлам, само сега од х причини не можам...?
Од работа не праќаат на санитарен преглед. Прв пат ќе одам, па не знам дали книшка таму даваат? И како иде санитарниот преглед, што опфаќа?
Па по правило треба да ти земат брис од нос и грло и да видат да не си носител на некој бактерија. Ама кај нас знајш како е.. Книшка таму треба да ти дадат ти носи си здравствена и лична карта за секој случај
хахаха Епа сега како го кажа не сум го помислила така. Сакав само да разговарам и запознавам нови луѓе
Дали некој знае со што можам да исчистам книги ? Имам книги купени на старо од пазар, а и некои имам стари па со што да ги исчистам / дезинфицирам ?
Најчесто е брис грло/ нос. Кликни на страната од јавно здравје кај протокол, таму го пишува протоколот.
Здравоо, Ме интересира како жените што вежбаат секоја недела по 5 пати и изгледаат со добро изградено тело и муслули ,го поминуваат менструалниот период . Јас на пример 3 недели е океу доаѓа ли таа недела буквално не можам ништо и веќе кога се враќам 5тата недела се ми е тешко како да не сум ни вежбала . Има ли логика ? Пијат ли некој суплименти, апчиња ?
Види кај овие по пазариве што продаваат изработки од дрво. А можеш да искористиш и замена: вилушка, маталка, ренде.
КАДЕ ДА НАЈДАМ ПОРТОКАЛИ,САКАМ ПОРТОКАЛИ, ЦЕНА НЕБИТНА, САКАМ ПОРТОКАЛИ МИ СЕ ЈАДЕ ПОРТОКАЛ. Фала. Иначе Скопје?