Мене ми стига на маил известување и во прилог фактурата , со прегледи за секој број колку е потрошено. Погледни убаво во прилогот, повеќе страни е ако има повеќе броеви на фактурата.
Од сабајле имам пролив, ми се повраќа исто и треска имам ,главата и цело тело ме боли .. Не можам ништо да јадам пиев линекс пред малку ама уште чуствувам гадење.. Некој лек нешто да го снема тоа гадењето барем Од вчера стално ми се повраќа.
Мача ти е зелен чај, т.е. процесирани листови од зелен чај. Можеби можеш да го најдеш и ни обичните продавници , но сигурно можеш да најдеш низ продавнициве што продаваат здрава храна ( Зегин, Белина и Др.).
Во станот каде што сум под кирија се расипа рерната од електричниот шпорет.. Му кажав на газдата на станот, и он ми пиша само "WTF, kako moze da se rasipe?", човеков се испонаша како да се десило 8 светско чудо, а не дека рерната се расипала и не грее.. И сега ми пишал да дојдам кирија да ми дадеш, 1 месец не му текна да дојде да си ја поправи рерната или мајстор да си најде да ја поправи, ама за кирија одма ќе дојде.. Мислам дека ептен безобразно е од негова страна, особено што јас си оставив депозит на почеток кога се вселив.. Не знам како да се однесувам, сега кога ќе дојде пак да му речам а рерната?
Јас сметам дека тоа е негова обврска, секако доколку не е демолирање или намерно оштетување. Ако ти си заминеш од станот, нема ли да ја поправи за следни кираџии? Мислам дека треба да бидеш упорна и да си ја среди.
Дали замрзнати готови пирошки можат да се печат во рерна над хартија? Прв пат зедов по желба на синот ама пишува дека се пржат, а за печење како на други поховани производи не пишува. Не сакам во масло да ги пржам и да се мрсни многу.
Јас имам печено во Air Fryer, aма не ми беа како пржените, како полуживи беа. Тука прочитав од членки дека им биле ок, ете мене не ми беа.
Во продавнички кај што се продаваат чаши, порцелански работи, имаше и на Пластичарска улица по дуќаните, и по интернет страниве.