Јас не би работел во месара, и тоа како машко ти го кажувам. Опасна ми е работата и бара многу внимание. Инаку имам работено само три месеци во месара.
Тоа на водно ли? Мои пријатели одат таму. Мажот има канцер, му правле некои испитувања и му даваат некоја терапија. Они мислат дека му делува, ама не се сигурни дали терапиите добро ги поднесува ради тоа или нешто др. Многу пари само дадоа
Па можат да направат испитување на друго место да видат дали делуваат терапиите. Јас кога се јавив ми кажаа скен на цело тело 8.000 ден., ама терапиите биле скапи.
Касиерките во Рамстор земаат поголема плата и од редачите на роба и од тие што се вработени во месара/рибара/пекара. Затоа ќе си кажеш на интервјуто за која работна позиција аплицираш.
@Stark ќе те означам тебе, пошто те запамтив дека си од Прилеп. Како е работното време на чаршијата во пазарен и обичен ден? Знам порано дека во обичен ден имаа пауза за ручек, а во пазарен ден работеа непрекинато до одредено време. Исто, и ако знаете да ми предложите продавници во Прилеп за точак за дете 5 години? Знам има една кај Дел Посто кафичот, ама сакам да разгледам на неколку места.
Па нема баш кко да дознаат дека баш од тоа му е подобро. Он прима хемо на клиника, се уште е рано за исходи некакви, но они пробаа се што слушнаа дека може. Правеа таму на два пати терапии и прекинаа зошто мн пари им отидоа (нешто околу 45.000 ден за една само)… е сега човек за сламка се фаќа кога му треба помош
A може паралелно и хемо и таму? Точно, човек кога има мака се фаќа и за сламка, се' што ќе прочита пробува, ама многу заработуваат на маката. Јас се јавив на друго место, лекувањето било во Грција, прашав за цена, ми кажаа од 25-30.000 евра.