I jas sum vo Jane, ama prezadovolna sum od d-r Kate i d-r Aleksandra. Mene Aleksandra mi se vodi maticna (pomlada e i od mene ama top spremna doktorka), Kate e gazdaricata i e vrv, a ima uste eden doktor i doktorka vraboteno (no ne mi fatija pamet nekako tie, sum bila na zamena ama jok). Kako i da e, zamena si se edni na drugi, pa sekogas ima koj da te pregleda, na Fb objavuvaat nedela za nedela raspored. Svekor mi pak, ima maticen kaj T'ga za jug, ima edna opsta ordinacija, celo maalo tamu mi idat, zadovolni od postarata doktorka, ne pamtam ime
Како и сите други ерфраери. На интернет имаш мн информации но во суштина се што пржиш можеш во него. Едни манџа не можеш да направиш, друго од компири до месо, риба се можеш. На него имаш инструкции што на колку степени се прави и колку минути, но ќе си го научиш со тек на време И во чаир се можеш да купиш рецепт не ти треба Да си прочитала барем малку нешто за настанот, а не само на фб, ќе си разберела. Има посебна тема за Прајд
При издавање(прв пат) на санитарна книшка од ЦЈЗ Скопје, го однесов ливчето на шалтер по една недела како што пишуваше, ми ја издадоа и толку. Гледам внатре ставени се печати, но нема ништо дополнително пополнато кај деловите дали брисовите се позитивни или негативни, само печати. Дали откако ќе се подигни треба да се однеси ја друг шалтер за дополнително пополнување?
Истата популација од почеток беше гласна и против војната во Украина. Не знам што пробуваш да докажеш кога не си во право.
Ќе се регистрираш на https://e-ujp.ujp.gov.mk/ureg/register.seam, одиш во УЈП со пополнетото барање и симнуваш апликација. Се најавуваш и после скенираш.