Ако мислиш дека е добра земјава за растење деца, раѓај кој ти брани не мора несигурностите на површина веднаш да ни ги покажеш. Ти ќе ми кажеш у која земја да идам.
Исто ко шо ти го тресна дека го осудувале на пропаст чим го родат. Која пак ти си да ги осудуваш вака? Ама несигурности, у право си, до тоа ќе да е.
А што треба да се премолчува вистината дека сите се пропалици.? Да не треба да биде од рангот на Гордите и да слуша заветна
Помош ми треба совети,кучето на комшијата ЛАЕ значи ЛАЕ и овој не излегува да види што е работа,од толку долго и силно лаење мене ме буди од спање еве и ме остава без сон,решение?
Тоа дека со нашето државјанство е пропаст нема да коментирам. Ама да ве информирам околу државјанството. Има jus soli и jus Sanguini. Првото е дека ако бебето го родиш на пример на почвата на САД, тоа автоматски станува Американец. Тоа го има во Северна Америка, на пример САД и Канада и Јужна Америка. Второто е според крв. Тоа значи која националност ти се некои од родителите, тоа си и ти. Ова е во Европа. Ова знам го читав дека Трамп се залагаше да се укине ова, бидејќи имаше многу деца од нелегални мигранти кои се родиле таму, па родителите се нелегални, ама детето е легално Американец. Па сега ако ги депортираат родителите, треба да ги разделат.
Најлони продаваат на повеќе места. Има во Базаро, Веро, низ продавнициве што продаваат алати. Има и низ земјоделскиве аптеки, таму ги продаваат за садење пиперки. Кај земјоделските аптеки мислам ги продаваат на метро или ти вагаат, па можеш да земеш колку сакаш. Само провери, дека едно време имаат донесено КАМ и другиве маркети, мене ми беа поприлично слаби, ама поминав и со нив, функционираа.
Значи штом е точно после толку избор и таа листа тие што раѓаат тука а имаат можност били каде се дефинитивни луди или многу горди
Да, а Да, ама ќе има само детето. Со родителите што ? Како ќе го регулираат тие престојот ? Ако одиш нелегално, како ќе го пријавиш детето? И со виза да си, пак кога ќе истече визата ќе треба да одиш низ административните лавиринти, дека ти немаш повеќе право на престој. Се сеќавам на едно интервју со една Французинка, која скоро цел живот живеела во Англија. После Брегзит, и дошло писмо да се врати назад, иако цел живот е во Англија.
Постои ли специјално чоколадо за чоколадна фонтана и кај можам да најдам? Доколку не, какво да земам?
Мене поентата ми е само детето да земе државјанство без да живее таму ... Тоес да се оди таму се раѓа се враќа тука и се контактира амбасадата на таа држава дали би дала државјанство... Ама секако прво се ќе прашам и ќе се информирам однапред... Иначе само да си има државјанство и идентитет детето да не носи проклет товар како татко му..... Или па нај минималното нешто ако не државјанство да му пишува во пасошот и документите ид РСМ место и друга држава на раѓање во тој случај би ми било поблиску
Мислам дека не постои, а не е толку чоколадото колку што треба да ја погодиш конзистенцијата. Побарај на интернет рецепти за чоколадно фонду, тие можеш да ги искористиш. Секако во однос на вкусот не исто евтина чоколада за готвење со тие скапите. Мислам ако го направиш премногу дебело ќе се затне фонтаната и нема да тече.
Каде и како да ја најдам барака 16, сектор за данок на промет? Која е адресата, каде се наоѓаат бараките? Никогаш не сум била. Благодарам.
Салам да појдам на едно дневно капење во Паралија како е таму убаво ли е, какви очекувања да имам а да не се разочарам ?