ке си патуваш.Тоа не е грижа на матичниот, туку твоја.Јас имам матичен стоматолог во Скопје.А не живеам во Ск.
Јас имам матичен заболекар во град што не ми е по адреса на живеење, ако за тоа мислиш, ваљда исто е и за матичен лекар.
Може со сигурност, мене матичниот општ лекар ми е во различен град од тој на документи. Е сега, околу боледувања, најубаво да си пишеш матичен во градот каде поминуваш поголем дел од времето, за да си достапна да си земеш боледување, извештаи, упати и сл.
Наместени нови подни плочки, поминав со оцет, ама на некои места пак се како побелени? Смеам ли пак со оцет, или со некое друго средство?
Дали знаете некоја алтернатива на Etsy, каде ќе отворам свој shop/профил и ќе продавам дигитални производи? Нека ми пише некој кој можеби работи од мкд.
Да, ама мислам дека има ограничување до која сума може кеш. Исто така може местото од кај што нарачуваш да не прифаќа кеш.
Проверив на страната, нè нема. Spoiler https://help.etsy.com/hc/en-us/arti...es-Eligible-for-Etsy-Payments?segment=selling
Да да проверував и јас. Обично chatgpt дава релативно точни информации ама ова изгледа не ќе да е точна