Ниту вонредно? Чудно.. Јас не студирав МК, ама ваму кај што студирав на факсот имаше на еден смер само 2ца студенти и предметите што ни беа исти слушаа со нас, а оние кои им се по смерот и само тие беа запишани на тој предмет им беа менторски.
Јас досега сум сменил 2 “глупави“ дигитални ваги, според мене сите се исти. Оваа “паметнава“ што имаш ставено линк ми изгледа дека ќе треба за нејзе да симнеш апликација и од апликацијата да ги читаш сите тие работи што ги пишува.
10 години бев вондреден студент Исти се предметите останати а ако се префрлам на друг смер ќе ми признаеле некој испит
Епа да 10 години сепак се долги време Знаеш колку работи се менуваат во година не пак за 10 години И најголема грешка правите што се откажувате,земајте на време и бидете во тек со настаните.Сепак ти си знаеш најдобро.Се надевам до диплома ќе стигнеш!
@Alek90 Баш и мене обичните дигитални ми оставаат таков впечаток, дека баш сите исти, само цените различни А инаку да, за смарт вагите се симнува апликација, не е тоа проблем, ако функционира. Гледав и на страната на Алфалаб една, па и рецензиите беа сосема океј. Ако веќе е дигитална, барем да има повеќе функции од обичната - така барем гледам на тоа засега Баш ќе размислам или на крај ќе е обична класична вага Ти благодарам на одговорот секако
Безбедност и финансиска контролаа , а ме тераат да се презапишам гастрономија , менаџмент во услужен сектор
Па ако смерот не постои како да те вратат? 10 години поминале, се менуваат програмите на сите факултети… јас се префрлав од еден на друг факултет, исти смер, па пак само многу мал број од положените предмети ми прифатија, друго се преполагав
Леле сериозно хахахахаха Можеби намерно те тераат да се пополни демек смерот,ако нема заинтересирани. Хахахаха
Смерот нема нови запишувања во распоред предметите ги има за полагање што не е јасно ? Истите се предметите
Вероватно , предметите од БФК сеуште се полагаат само нема нови запишувања, и пишав дури и на министерката но нормално нема одговор бидејки не знае како се отвара емаил т.е не знае што е емаил затоа системов е ваков каков што е
Според мене, бидејќи на различни места пишуваш различни работи. Ако си испишан студент, т.е. не си ставал ништо во мирување, тогаш поради тоа ти бараат нов упис . Бидејќи ти си нов студент и сега си со новите правила. Нема врска што сеуште постојат термини за испити, тоа би важело за овие што сеуште се по таа програма, т.е. сеуште се водат како студенти по таа програма. Тоа би важело за овие активни студенти што имаат запишано пред четири или осум години, па сеуште имаат право за таа програма. И на овие што се запишани пред осум година, кога ќе им помине рокот за завршување ќе треба веројатно да се префрлат по новата програма/ акредитација. Ако си студент со ставени студии во мирување, тогаш види што пишува во решението за мирување. Овде мислам дека не дозволуваат бидејќи мислам важи правилото дека ако за време на мирувањето настане некоја промена дека и твоето студирање подложи на твојата промена. Види дали можеш со некои барања да добиеш некое одобрување. Ти имаш одлука за мирување или едноставно престана да запишуваш семестри? Дека ако си престанал да запишуваш семестри без никаква одлука те избришале од статусот на студент и сега треба повторно упис и признавање уписи. Ова е моето мислење. Ти посакувам брзо решавање на проблемот и дипломирање.
Не сум се испишал , туку престанав да одам на фах, последниот семестар ми остана, документите ми се сеуште таму , годинава немаше нови запишувања на оваа насока
Ама јас како што знам, ако не ставиш во мирување или ако не запишете семестар ти престанува статусот на студент. Тоа мислам го пишува и во договорот што го потпишуваме при упис. Праша ти на факултетот дали сеуште се водиш како студент ?
Не , и што има врска сите докумњнти ми се таму и ми ги има во системот положените испити , деканката ми рече дека немало акредетирана програма на бфк и не можам да ги полагам испитите , а во раапоред има термини за полагање на сите иапити на бфк
Тато почина кога бебе беше 10 месеци.. Бев. После некој две недели, другар.. Бев. Кај тато, морав.. Кај другар ми.. Не морав ама бев... Не можев да не отидам иако сите ми велеа не.. Потешко и постредно ми беше да седам дома, да не се поздравам.. Оди, ништо не е, а тебе мирна ќе ти е главата.