Дали знаете каде во Скопје со сигурност може да се купи образец М3 што е потребен за во пензиско? Од таму ми кажаа дека го има по книжари ама јас во неколку прашав и го немаше.
Прашај во некоја галерија, може ќе ти препорачаат. У центар на пример имаш на Максим Горки, кај рамстор итн..може да ти дадат и предлог за некој сликар со кој соработуваат. Во чаршија, квалитетни и ефтини Во офис плус има обрасци, провери дали го има тој конкретен
Дали ако ставам волнен капут во машина за перење/сушење ќе се собере? (малку повеќе ми е oversized) Не е чиста волна, околу 60% е. Или да не играм и да го однесам на кројач поарно?
Да, ќе се смали. Волната реагира на топла вода, нагло менување на температура и триење. Ако го ставиш да се пере на над 30 степени, ќе се смали одма. Најдобро е да не ризикуваш и носи го на кројач.
Поканета сум на свадба во Кичево, на букинг ми дава само еден хотел за престој. Ако има некоја членка што живее во Кичево да ми предложи мотел, хотел за преспивање.
Кројач тешко да ти се нафати за прекројување на капут, баш напротив, има да те испрати уште пред да стапнеш. Не прашувај од каде знам.
Па ако уште не сте спремни да се запознаете со семејствата, логично е дека уште и нема да те носи на слава.